Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Fáj a térde? - Ne tűrje, van megoldás!
2014. október 20. 22:27

térdfájdalom

Fáj a térde? - Ne tűrje, van megoldás!
Az évek előrehaladtával szinte nincs is olyan ember, akinél ne jelentkeznének különböző reumatológiai fájdalmak. A legtöbben ezen belül is a térdükre panaszkodnak, ami gyakran odáig fajul, hogy az illető már csak nagy szenvedésekkel tud lábra állni. Dr. Váradi Éva, a Fájdalomközpont reumatológus főorvosa, az aktív fájdalomcsillapítás specialistája most elárulja, hogy lehet véget vetni a kínzó fájdalomnak.
Fáj a térde? - Ne tűrje, van megoldás!

A térdfájdalom okai

Amikor valakinek fáj a térbe, az több okból lehetséges: állhat a hátterében például az ízületek, illetve az azok körüli lágyrészek gyulladása, ám leggyakrabban porckopás felelős a problémáért.
Ilyenkor felborul a porcképződés és bomlás egyensúlya, ami miatt az ízületeket borító porc először elvékonyodik, majd később eltűnik, aminek következtében a csontok végei összeérnek, miközben tovább károsítják egymást. Ez természetesen gyulladással, fájdalommal, duzzanattal jár, ami az idő folyamán akár állandósulhat is. Porckopás leggyakrabban a térdnél, illetve a csípőnél jelentkezik. Kezdeti stádiumban csak nagyobb igénybevétel után jelentkezik a kellemetlen érzés, majd később terhelés alatt is, végül pedig állandósulhat, ami akár a mindennapi munkavégzést is akadályoztathatja.


A szakemberek két féle porckopást különböztetnek meg:

  • elsődleges: amikor az állapot hátterében nem találni kiváltó okot, és a természetes öregedési folyamat része.
  • másodlagos: ehhez valamilyen korábbi sérülés, veleszületett deformitás, endokrin betegségek, gyulladások stb. vezetnek.

Azonban bármi is legyen a porckopás hátterében, kezelni mindenképp szükséges, hiszen a fájdalom akár elviselhetetlen méreteket is ölthet.

Aktív fájdalomcsillapítással a fájdalom ellen

„Sok ember szinte mozdulni sem bír a porckopás okozta fájdalomtól, ezért fontos a tünetek gyors és hatékony csillapítása. Ehhez remek megoldást nyújt az aktív fájdalomcsillapításhoz tartozó hialuronsavas kezelés, melynek segítségével pótolhatja a már nem képződő porc anyagot, valamint megszűntetheti a gyulladást és véget vethet a fájdalomnak.”- mondja dr. Váradi Éva reumatológus főorvos, az aktív fájdalomcsillapítás specialistája.

A célzott terápia lényege, hogy a hialuronsav egyfajta kenőanyagként funkcionál, aminek hatására a csontok felülete nem fog közvetlenül egymással súrlódni, hanem visszaáll a köztük lévő könnyed csúszás.
A kezelés kúraszerűen történik, - hogy kinél hány alkalom szükséges, ahhoz egyéni elbírálás szükséges-, melynek eredményeként több mint fél évig javítja a térd funkcióit, illetve csillapítja, vagy megszűnteti a fájdalmat.

 

 

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK