Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Ezzel kezdjék ma a napot a fejfájósok
2013. november 29. 08:50

migrén, fejfájás, front, időjárás

Ezzel kezdjék ma a napot a fejfájósok
Pénteken eleinte gyenge hideg-, majd napközben gyenge melegfronti hatás érvényesül. A hideg, de napos időben emelkedhet a légszennyezettség. A fejfájósok kezdjék a napot egy csésze borsmenta és citromfű keverékéből főzött teával.
Ezzel kezdjék ma a napot a fejfájósok

Pénteken hajnalban még országszerte, majd délelőtt már csak északon kell gyenge hidegfronti hatásra számítani. Az északnyugati és középső tájakon az erős szél is ronthatja a közérzetünket, ezeken a tájakon a nap első felében erősödhetnek a görcsös panaszok, fejfájás jelentkezhet. A fejfájósok kezdjék a napot egy csésze borsmenta és citromfű keverékéből főzött teával - javasolja a Meteoklinika orvosmeteorológiai portál.

A nap második felében viszont országszerte gyenge melegfronti hatás érvényesül. A fokozottan érzékenyek körében migrén és a gyulladásos ízületi bántalmak erősödése okozhat panaszokat. Emellett a munkahelyünkön, és az iskolában is – főleg így hétvége előtt – fáradékonyabbak, tompábbak lehetünk a megszokottnál.

A napos, de tartósan hideg időben továbbra is öltözzünk melegen. Az ízületesek egész nap figyeljenek arra, hogy melegen tartsák az érzékeny tagjaikat.

A sok napsütés viszont kedvezően hathat a közérzetünkre és élénkítő hatással is lehet ránk, érdemes lesz különösen délután tenni egy rövid sétát a napsütésben. Ügyeljünk azonban arra, hogy főleg kisgyermekesek, idősebbek és a légúti megbetegedésben szenvedők kerüljék a nagyobb városok forgalmasabb, zsúfolt városrészeit, kereszteződéseit – a légszennyező anyagok, különösen a szálló por és a nitrogén-oxidok mennyisége megközelítheti az egészségügyi határértéket.

Délelőtt a Dunántúlon többfelé erős oldalszél csökkentheti a menetstabilitást. A napsütés is zavaró lehet, főleg a reggeli és késő délutáni órákban, alacsony napállásnál. Vigyünk magunkkal napszemüveget és használjuk, ha túlságosan zavaró lenne a napsütés. Az útnak indulók délután tompább reflexekre számítsanak, vezessünk körültekintően egész nap!

Forrás: hvg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK