Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Ezt teszi a bőröddel, ha sminkben alszol
2013. augusztus 09. 07:06

smink, smink tanácsok, bőrápolás

Ezt teszi a bőröddel, ha sminkben alszol
Ha kihagyod az arctisztítást, egy hónap alatt tíz évet öregedhetsz.
Ezt teszi a bőröddel, ha sminkben alszol

Bár már léteznek olyan sminkcuccok, amiket az alvás idejére is magunkon hagyhatunk, az általános szabály azért továbbra is az, hogy lefekvés előtt távolítsunk el az arcunkról minden sminket és tisztítsuk meg alaposan a bőrünket. 


Egy angol lap munkatársa, Anna Pursglove a saját bőrén próbálta ki, hogy mi történik, ha nem csupán egyetlen éjszaka, hanem egy hónapon át szinte folyamatosan sminket visel. A kísérlet során éjjel-nappal ki volt festve, csupán reggelente, sima vízzel mosta le az arcáról az előző napi smink maradványait, majd a mosakodás után azonnal újra kisminkelte magát.

Hólyagok, szemgyulladás

Beszámolója szerint a bőre már az első napokban szárazabbá vált, amin az sem segített, hogy alapozó alá hidratálót is kent. A harmadik napra a szempillái körül apró fehér hólyagocskák keletkeztek. Az első hét végére pedig feltűnően fáradtabbá, megviseltebbé vált az arca. A tizedik napon úgy ébredt, hogy a szemei teljesen be voltak dagadva, ezek után 48 órára felhagyott a szempillaspirál használatával, aminek hatására a szemgyulladása is rögtön enyhült.

 A hetek múlásával Anna bőre egyre szárazabb lett, az ajkai kicserepesedtek és a szája sarkában fájdalmasan repedezetté vált a bőr. A pórusai kitágultak, pattanásai lettek, a szemhéja kivörösödött, a szempillái pedig korpásodni kezdtek.

Mélyültek a ráncai

A kísérlet elején és végén egy bőrgyógyász 3D kamera segítségével vizsgálta meg az arcbőrét, majd összevetette az eredményeket. Az egy hónap letelte után a bőrén nagyjából 10 százalékkal több hibát, egyenetlenséget találtak, különösen a bal oldalon, aminek az a magyarázata, hogy Anna általában a bal oldalán alszik. Míg a homlokán nem, az arca két oldalán a ráncai is láthatóan mélyültek. A pórusai öt százalékkal lettek nagyobbak, a bőre érzékenysége pedig 2 százalékkal nőtt.

A szakértő szerint Anna arcbőre a kísérlet következtében nagyjából egy évtizedet öregedett biológiailag, ami ránézésre is meglátszott. Bár az egy hónap alatt keletkezett károkat még helyre tudták hozni, a bőrgyógyász felhívta rá a figyelmet, hogy ha hosszabb távon mellőzzük az arctisztítást, attól bizony visszafordíthatatlanul károsodik és gyorsabban öregszik a bőr.

Forrás: nlcafe..hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK