Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Ezért szeptemberi a legtöbb gyerek!
2013. december 06. 08:31

védekezés, várandósság, szex, kapcsolat, terhesség

Ezért szeptemberi a legtöbb gyerek!
Sokan azért aggódnak a leginkább, hogy karácsonykor fölszednek néhány kilót. Egy friss kutatás szerint azonban más veszélye is van az ünnepi időszaknak. A nők több mint fele elfelejti bevenni a fogamzásgátló tablettát karácsonykor.
Ezért szeptemberi a legtöbb gyerek!

A vizsgálatba bevont nők 51 százaléka ugyanis elfelejtette bevenni a fogamzásgátló tablettáját, vagy esemény utáni készítményhez kellett nyúlnia. A feltételezések szerint a probléma az alkoholmámor, a zsúfolt időbeosztás és a családi látogatások számlájára írható. Minden hatodik azért nem veszi be a tablettát, mert ittas, minden hetediknek az ünnepi előkészületek kötik le a figyelmét, szintén minden hatodik pedig több napon át kihagyta a gyógyszert, mivel nem tudott eljutni az orvoshoz az újabb receptért a karácsonyi időszakban. A megkérdezettek 28 százaléka pedig nem csomagolta el magával az ünnepi utazásnál.

A kutatást egy gyógyszercég készítette, miután az internetes fogamzásgátló-vásárlás 32 százalékos növekedést mutatott karácsonykor. A vállalat 2000 nőt kérdezett meg, aminek alapján kiderült, hogy harmaduk szerint lehetetlenség eljutni az orvoshoz a decemberi rohanás közepette újabb receptért. Emiatt 13 százalékuknak esemény utáni tablettára volt szüksége, s minden tizennegyediknek a céges buli után.

"Általában hétvégén tetőzik nálunk a fogamzásgátlók eladása, ám a novemberi és decemberi ünnepi időszak még ezt is növeli. A fogamzásgátlóra való fokozott igény és a háziorvosok korlátozott rendelési idejének kombinációja azt sugallja, hogy erre a problémára még inkább oda kell figyelni az ünnepi időszakban" - mondta Dr. Tom Brett, a cég orvosi vezetője.

Csupán a megkérdezettek huszada vett igénybe internetes gyógyszertári szolgáltatást, de 45 százalékuk megfontolná, amennyiben olcsó volna a házhoz szállítás.

Hazánkban a leggyakrabban használt védekezési módszer viszont még mindig az óvszer: a védekezők 18 százaléka húz gumit az együttlétekkor (2010-ben még 21 százalék volt ez az arány). Csökkent a fogamzásgátlót szedők aránya is (16-ról 12 százalékra), a megszakított közösülést még mindig a tesztünket kitöltők 11 százaléka védekezik. Többen méhen belüli fogamzásgátló eszközt vagy hüvelyi fogamzásgátló megoldást alkalmaznak, míg egy százalék a naptár módszerre esküszik.

 

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK