Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Ezért fontos a csókolózás
2013. október 30. 09:25

kapcsolat, párkapcsolat, férfi, nő, csókolózás

Ezért fontos a csókolózás
Bridget Jones-nak a tudósok szerint is igaza van: a békák megcsókolása is segít a királyfi megtalálásában, hiszen hozzájárul a potenciális jelöltek felméréséhez, illetve erősíti a kapcsolatot a meglévő partnerrel.
Ezért fontos a csókolózás

A 900 emberre kiterjedő kérdőíves vizsgálat eredményei alapján a nőknek fontosabb a csókolózás, mint a férfiaknak. Közülük is főleg azoknak, akik vonzóbbnak tartják magukat, és inkább hosszú távú kapcsolatra vágynak. A szélesebb körből válogatók számára fontos mércét jelenthet a csókolózás, ami segít eldönteni, hogy ki az a jelölt, aki mellett érdemes megállapodni, s családot alapítani - magyarázták a kutatók.

Az Archives of Sexual Behaviour című szakfolyóiratban megjelent felmérés arra irányult, hogy az emberek miért csókolóznak rendszeresen a legtöbb állattal ellentétben. Az egyik népszerű elmélet szerint a tudatalattink a partnerjelölt genetikai minőségét méri fel annak íze és illata alapján. Mások úgy vélik, hogy kifejezetten a kapcsolat erősítésére hivatott, míg olyanok is akadnak, akiknek az az álláspontjuk, hogy kizárólag a szexuális izgalom előidézése a cselekvés célja.

Annak a megválaszolásához, hogy a három feltételezés közül melyik igaz, a kutatók önként jelentkezőket kérdeztek meg a következőkről: mennyire fontos a csókolózás a párkapcsolat korai szakaszában, hosszú távú partnerrel, illetve rögtön szex előtt, közben, s utána.

Kiderült, hogy azok, akiknek több alkalmi viszonyuk volt, többre értékelték a csókolózást a kapcsolat elején, mert egyfajta "kompatibilitási tesztnek" titulálták. Az eredmények alapján ugyanakkor a csókolózás erősíti a hosszú távon együtt maradók viszonyát is. Arra viszont nem sikerül bizonyítékot találni, hogy közvetlenül szexre ösztönző tényezőként működne.

"Az emberi párválasztás és udvarlási folyamat rendkívül összetett. Sorozatos megállapításokat tartalmaz, amelyek arra a kérdésre válaszolnak, hogy érdemes-e mélyebben belemenni a kapcsolatba" - magyarázta Robin Dunbar, az Oxford Egyetem professzora, aki szerint a csókolózás segítségével válaszolható meg ezek egy része.

Forrás: hazipatika.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK