Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Epekőre is van természetes segítség
2013. augusztus 26. 09:15

epe, epekő, zsíros étrend, epehólyag, epesavak

Epekőre is van természetes segítség
30 év felett gyakran találkozunk epeproblémákkal, melyek fő oka táplálkozásunkban rejlik: kedveljük a zsíros, "epét próbáló" ételeket és sajnos elhízásban is a világ élvonalában járunk. A diéta mellett azonban létezik természetes eredetű segítség is.
Epekőre is van természetes segítség

Tudja-e, hogy az epe fontos emésztőnedv és kiemelkedő szerepet tölt be a szervezetbe kerülő koleszterin eltávolításában is? Nem meglepő, hogy tízből nyolc epekő koleszterinből áll, amelybe sók rakódnak le. Ám az epével kapcsolatos panaszok korántsem csak a koleszterindús táplálkozásunkkal és epekővel hozhatók kapcsolatba.

Zsíros, nehéz, fűszeres

Az epénket leginkább próbára tevő tényező egyértelműen a táplálkozásunk, amely sok zsiradékot - ezen belül is jelentős mértékű állati eredetű zsírt - tartalmaz. Bár a zsírfogyasztás elősegíti az epehólyag kiürülését, a rendszeresen elfogyasztott, nagyobb mennyiséggel már szervezetünk sem tud megbirkózni, ez pedig az epe kiválasztásának zavarát is okozhatja - az elhízás már csak a sokak által ismert megjelenése a helytelen életmódnak. De epekövességhez vezethet még a koleszterint oldó epesavak hiánya, az epeutakat és az epehólyagot érintő gyulladások is, sőt a májműködés egyes zavarai is. Az epekő eleinte homokfinomságú szemcsék formájában van jelen, de akár több centiméteres rögökké is összeállhat. A homok, de főleg a nagyobb kövek izgatják, folyamatosan gyulladásban tartják az epehólyag falát, de még nagyobb probléma is bekövetkezhet, ha elzárják az epevezetékeket.

30 év felett gyakoribb

Fiatalabb korban ritkák az epekövességgel kapcsolatos panaszok, de aztán harmincéves kor felett annál gyakrabban jelentkeznek. Természetesen összefüggés figyelhető meg az elhízással is, a nagyobb testsúly fokozott veszélyt jelent. Végül, de nem utolsósorban pedig a nők gyakrabban szenvednek epeproblémákkal: míg életük során a férfiak tíz, addig a nők 20 százaléka találkozik epekővel vagy hozzá kapcsolódó panaszokkal. Már ha egyáltalán észrevesszük azokat: a kövek fele akár mindörökre észrevételen marad, sőt többségük panaszt sem okoz, vagy legalábbis nem tulajdonítunk neki jelentőséget. Ha zsíros étel vagy kiadós lakoma után puffadást, emésztési zavart észlelünk, érdemes erre gondolni. Súlyosabb esetben viszont akár első alkalommal is görcsös formában, hányingerrel, a gyomortájékon vagy jobb oldalon, a bordák alatti heves fájdalommal jelentkezhet epénk problémája.

Gyógynövények az epés panaszok ellen A Rowachol lágy kapszula és a belsőleges oldatos cseppek segítséget nyújthatnak az epével összefüggő panaszok csökkentésében. Pl. a menta, rozmaring, ánizs és eukaliptusz hasznos kivonatait tartalmazó készítmények rendszeresen szedve vagy akár a panaszok jelentkezésekor is enyhülést nyújthatnak. Nézzük, miért érdemes a gyógyszertárakban már 50 éve kapható Rowachol termékekre gondolni:

  • epehajtó hatásúak emésztési zavarok, puffadás esetén,
  • görcsoldó hatásúak epekő vagy epeműtét utáni panaszok esetén,
  • gyulladáscsökkentők,
  • koleszterintermelés-csökkentők,
  • fogyókúra, elhízás esetén csökkentik az epekőképződés veszélyeit,
  • növényi eredetű, tiszta hatóanyagokat tartalmaznak.

A Rowachol termékcsalád két tagja különböző esetekre kínál megoldást. A Rowachol lágy kapszula kúraszerű kezelésre alkalmas, és esetenként a panaszokat okozó, nehéz ételek fogyasztása előtt fél órával ajánlott bevenni . A modern lágy kapszula a bélben oldódik. Aki nem kedveli az illóolaj ízét, megoldás erre. A Rowachol belsőleges oldatos cseppek a gyors hatást biztosítják, így például akkor használhatjuk, ha elfelejtettük, vagy nem tudtuk bevenni a kapszulát evés előtt, vagy epegörcs, epepanasz, puffadás jelentkezik étkezés után. Ilyenkor például kockacukorra vagy más élelmiszerre csepegtetve, bőséges folyadékkal leöblítve gyorsan enyhülhetnek panaszaink.

Forrás: hazipatika.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK