Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Elég egy tabletta a bőrproblémák ellen?
2013. november 29. 09:08

ránc, bőr, bőrápolás, szépségápolás

Elég egy tabletta a bőrproblémák ellen?
Biztató eredményekkel zárult az első olyan kísérlet, amely egy mikronutrienseket tartalmazó tabletta hatását vizsgálta a hideg hónapokban tapasztalható bőrproblémák ellen.
Elég egy tabletta a bőrproblémák ellen?

A tablettát szedő nőknél mérhetően csökkent a finom ráncok mélysége, s simább volt a bőrük azokéhoz képest, akik nem szedték a készítményt. A Clinical Interventions In Ageing című szakfolyóiratban közzétett tanulmány a tengeri élőlényekből nyert kollagént, fenyőkérget és szőlőmag-kivonatot tartalmazó tablettákra irányult. Összesen nyolcvan, 35 és 55 év közötti egészséges nő szedett belőlük két szemet naponta, négy hónapon át - a csoport fele azonban placebót kapott a kísérlet során.

A négy hónap végén magas frekvenciájú ultrahanggal vizsgálták meg a bőrük állapotát, hat hét múlva pedig megismételték az ellenőrzést. A szakértők kimutatták, hogy azok a nők, akik nem hatóanyagot tartalmazó tablettát kaptak, vastagabb és durvább bőrrel rendelkeztek, mint a többiek - náluk a bőr mikroszerkezete lényegesen javult. A ráncok mélysége 2,5-szeresére nőt a placebós csoportban, és a rugalmasságot tekintve is lényeges romlás mutatkozott.

A vizsgálatot a francia Saint-Jacques Egyetemi Kórházban végezték. A szerzők következtetése alapján az étrend-kiegészítő segít megelőzni, vagy akár semlegesíteni a téli időjárási viszontagságok bőrre gyakorolt negatív hatását.

A kutatást koordináló Philippe Humbert, a Besanconi Egyetemi Kórház bőrgyógyászati osztályának főorvosa elmondta, hogy az előzetes klinikai teszt eredményei szerint azoknak a nőknek, akik szeretnének gondoskodni a bőrük védelméről, érdemes megfontolniuk egy hasonló készítmény szedését. "A hideg és száraz téli idő számottevő hatással bír a fedetlen bőrfelületre, elsősorban az arcra" - tette hozzá a szakértő.

A hidegsajtolás útján kinyert szőlőmagolaj rendkívül gazdag antioxidánsokban, telítetlen zsírsavakban, bioflavonoidokban, valamint E-vitaminban. Antioxidáns hatásának köszönhetően védi szervezetünket a stressztől, és gyulladáscsökkentő hatása is van. Fokozza bőrünk feszességét, rugalmasságát, valamint a kollagénszintézist, így hatékony segítségünkre lehet az öregedés elleni harcban is.

 

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK