Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Édességek 100 kalória alatt - részesítsük előnyben a gyümölcsöket
2013. február 06. 11:38

édesség, egészséges táplálkozás, alacsony kalóriájú ételek, gyümölcs, desszert

Édességek 100 kalória alatt - részesítsük előnyben a gyümölcsöket
Az egészséges táplálkozásban a szakértők hetente 2-3 alkalommal javasolják az édességek fogyasztását. Persze, ilyenkor sem a habos és cukros desszerteket kell választani, hanem az alacsony kalóriájú finomságokat.
Édességek 100 kalória alatt - részesítsük előnyben a gyümölcsöket

Sokan mondják, hogy bármiről, de az édességekről nem tudnak - vagy nem akarnak? - lemondani. Számukra muszáj, hogy minden nap elfogyasszanak legalább egy kocka csokoládét. Az édesség iránti függőség sokszor anélkül alakul ki, hogy észrevennénk, csak faljuk egymás után a cukros-habos finomságokat, és mindig megmagyarázzuk magunknak, hogy ez az utolsó, holnaptól egy falatot se többet. De másnap persze minden kezdődik elölről, és soha nem ér véget.

Egészséges választások
 
Pedig könnyen elejét vehetjük mindennek. Ha minden nap eszünk friss gyümölcsöket, melyek természetes cukrokban gazdagok, és édes ízt adnak, gyorsan lecsökken az egyéb édességek iránti vágyunk. De még ekkor sem kell lemondanunk a desszertekről, csupán figyelnünk arra, hogy heti 2-3 alkalomnál többször lehetőleg ne fogyasszunk belőlük, kis adagokat együnk, és mindenképpen a gyümölcsökben gazdag, alacsony kalóriájú változatokat részesítsük előnyben. Például ezeket!
 
Túró és gyümölcs
 
Ha gyors édességre vágyunk, akkor a túró és a hozzá kínált friss gyümölcs tökéletes választás. A túrót egy kevés vaníliával és nyírfacukorral megszórva, és a gyümölcs mellé kínálva, üde és fehérjében gazdag finomságot kapunk, alacsony kalóriával. 

Sült fahéjas alma

Az alma az egyik legalacsonyabb kalóriájú gyümölcsünk, és rostokban is igencsak bővelkedik. Ha hétköznap munka után hazatérve gyors édességre vágyunk, süssünk meg személyenként egy almát, majd tálaláskor szórjuk meg egy kevés fahéjjal. Egyszerűen isteni!
 
Mogyoróvajas körte
 
Itthon leginkább az édes mogyoróvaj ismert, de már sós változatban is kapható ez a finomság. Szeleteljünk fel egy körtét és kenjünk meg vékonyan sós mogyorókrémmel. Egy körtéhez 2 evőkanál krémet használjunk, hiszen kalóriatartalma csak így lesz 90. 
 
Görög joghurttal mézzel
 
A görög joghurt igen alacsony kalóriatartalmú, és mesésen krémes állagú. Tegyünk fél csésze joghurtra egy teáskanál mézet, mely lehet bármilyen ízesített méz is. 84 kalóriát fogyasztunk el vele.
Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK