Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Divatosan öltözködik? Veszélyben van!
2013. szeptember 09. 08:43

stroke, nő, infarktus

Divatosan öltözködik? Veszélyben van!
Kardiológus szakértők szerint az orvosok azért nem veszik észre a szívpanaszokat bizonyos nőbetegeknél, mert a magas kockázatú betegek közül sokan jól ápoltak és egészségesnek látszanak.
Divatosan öltözködik? Veszélyben van!

Az Európai Kardiológiai Társaság amszterdami konferenciáján bemutatott, több mint 15 ezer ember részvételével készült kutatásból az derült ki, hogy a nőbetegekben fele akkora valószínűséggel kezelik a szívpanaszok egyik fő okával, mint a férfiakat. A kutatók azt állítják, hogy a családorvosok és a kardiológus szakorvosok gyakran későn diagnosztizálják nőkben a leggyakoribb szívritmuszavart, ami jelentősen megnöveli a stroke és a halálozás kockázatát.

A kutatást vezető dr. Pierre Sabouret, a párizsi Pitie Salpetriere Kórház kardiológiai intézetének kardiológusa szerint sok orvos nem ismeri fel az állapot gyakoriságát nőkben, és nem végeznek vizsgálatokat a rendellenesség lehetőségének kiderítésére. "Úgy gondolom, hogy a családorvosok és a kardiológusok gyakran azért nem ismerik fel a nők esetében a kockázatot, mert azt hiszik, hogy ha a nőbeteg jól öltözött és jól ápolt, valószínűleg egészséges."
 

A stroke egyik fő kórokának számító pitvarfibrillációban szenvedő betegeken végzett kutatás kimutatta, hogy a 70 éven aluli nőket 56 százalékkal kisebb valószínűséggel kezelik a betegséggel, mint az ugyanolyan kockázati profilú férfiakat. A 70 éven felüli betegek esetében ez a különbség valamivel kisebb, de a nőket még ekkor is harmadával kisebb valószínűséggel kezelik például véralvadásgátló gyógyszerekkel, amelyeket a stroke kockázatának csökkentésére alkalmaznak.

Dr. Sabouret szerint az orvosoknak követniük kellene az európai ajánlásokat, amelyek azt javasolják, hogy egy sor vizsgálatot kell végezni, beleértve a vérnyomásmérést, a vaszkuláris anamnézist és az olyan betegségek szűrését, mint például a cukorbetegség. Amennyiben pitvarfibrillációt mutatnak ki, a beteget az ajánlások szerint véralvadásgátló gyógyszeres kezelésnek kell alávetni.

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK