Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Csodákat tehet ma velünk a citromos illóolaj
2012. november 08. 08:49

vitamin, humánmeteorológia, front

Csodákat tehet ma velünk a citromos illóolaj
Csütörtökön gyenge melegfronti hatás érvényesül, emellett a hideg reggel is okozhat humánmeteorológiai panaszokat. Növekszik a megfázás- és a balesetveszély - figyelmeztet a Meteoklinika.
Csodákat tehet ma velünk a citromos illóolaj

Csütörtökön reggel hűvös lesz, néhol gyengén fagyhat is, így a korai órákban ajánlott vastagabb ruházatot felvenni, növekszik a megfázásveszély. Az őszi időszakban fontos a folyamatos C-vitamin bevitel, az immunrendszernek szüksége van az erősítésre - tanácsolja a Meteoklinika.

Jó, ha már a reggelihez friss zöldségeket eszünk, frissen facsart narancs-, ananászlevet, vagy más gyümölcsturmixot fogyasztunk, a fázósabbaknak pedig a meleg tea ajánlott – ezt is ízesíthetjük friss citrommal.

A hajnali nyirkosság, a ködfoltok területén továbbra is jelentkezhetnek kopásos jellegű ízületi panaszok, melyek általában még délelőtt megszűnnek. A folyamatot gyorsíthatjuk, ha kámforos krémekkel kenjük be a fájó testrészeket, illetve csalánlevélből készült borogatást is alkalmazhatunk.

Napközben folytatódik a magasban zajló melegedés, emiatt kis mértékben melegfront jellegű humánmeteorológiai tüneteket tapasztalhatnak az arra érzékenyek, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Fáradékonyak, tompábbak lehetünk, csökken a koncentrálóképesség. A gyerekek az iskolában nehezebben tudnak összpontosítani, emellett enyhe fokú fejfájást is tapasztalhatunk. A citrom olajának párologtatása segít a koncentrálóképesség növelésében, ezt akár otthon is alkalmazhatjuk.

A közlekedésben résztvevők reggel párás, illetve ködös területekkel is találkozhatnak, ahol a látástávolság hirtelen, és nagy mértékben lecsökkenhet. Ajánlott mérsékelni a sebességet, induljunk el korábban, valamint vezessünk a szokásosnál is óvatosabban. A melegfront jellegű változások hatására megnyúlik a reflexidő, nehezebben reagálunk a körülöttünk történő hatásokra.

Forrás: http://hvg.hu/egeszseg/20121108_orvosmeteorologia_elorejelzes#rss
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK