Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Ciklon érkezik hazánkba, depresszióba eshetünk
2013. április 05. 09:02

orvosmeteorológia, depresszió

Ciklon érkezik hazánkba, depresszióba eshetünk
Pénteken a meleg- és kettősfrontokra jellemző élettani hatások mellett a fényhiányos, esős idő is okozhat panaszokat - jelenti a Meteoklinika orvosmeteorológiai portál.
Ciklon érkezik hazánkba, depresszióba eshetünk

Pénteken ciklon érkezik, kezdetben meleg-, majd a nap második felétől kettősfronti hatások érvényesülnek. Az adott humánmeteorológiai helyzetben migrén, fejfájás jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, de az ízületek is sajoghatnak. Nyomottak, lehangoltak lehetünk a fényszegény és ismét esős időben, a depressziós tünetek felerősödhetnek. Ez egyeseknél étvágytalanságot, másoknál falánkságot okozhat, különösen az édességek utáni vágy fokozódhat - figyelmeztet a Meteoklinika.

Igyekezzünk naponta 3-5 alkalomra elosztani az étkezést, ne koplaljunk, de ne is együk túl magunkat. Az emésztést segítheti, a felfúvódás, hasfájás kellemetlen tüneteit enyhítheti például a kamillavirág vagy a kardamommag forrázata. Öltözzünk rétegesen, a nap folyamán a hőérzet jelentősen csökkenhet az eleredő eső hatására. A légszennyezettség csökken, általában alacsony lesz.

A közlekedők napközben egyre többfelé számíthatnak esőtől csúszós utakra, és a látásviszonyok is korlátozódnak. Északkeleten reggelre köd képződhet. A figyelem lankadhat, a reakcióidő megnyúlhat.

Forrás: hvg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK