Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Chips vagy popcorn, jégkrém vagy sorbet
2013. február 18. 08:48

pizza, popcorn, müzli, sorbet, jégkrém

Chips vagy popcorn, jégkrém vagy sorbet
Ön tudja, melyik az egészségesebb választás? Legyen szó diétáról vagy egészséges életmódról, sokszor nem egyszerű eldönteni két hasonló étel közül, melyik a jobb választás. Nézzük végig, hogy a pizzából a kolbászos vagy a csirkés, a nassikból pedig a chips vagy a popcorn a jó megoldás!
Chips vagy popcorn, jégkrém vagy sorbet
Akár diétáról, akár egészséges táplálkozásról beszélünk, mindkettő esetében fontos a minőségi, teljes értékű alapanyagok fogyasztása. Fontos, hogy mindennapjainkat ne a kalóriák számolgatása tegye ki, hiszen így nagyon könnyen elveszítjük motivációnkat, és végül nem érjük el a kívánt célt sem. Sokkal célravezetőbb, ha alaposan utánajárunk minden információnak mielőtt bármibe is fogunk, és tisztába kerülünk azzal, milyen ételek fogyasztása teljesíti elvárásainkat. Természetesen fontos az is, hogy ne kalóriadús ételeket fogyasszunk, de ha igyekszünk minőségi, teljes értékű alapanyagokat használni, nem járhatunk rosszul.
 
Segítségképpen nézzünk most néhány példát, ami támpontot nyújthat, melyik étel jobb választás egészségünk szempontjából.
 
Chips vagy popcorn
 
Elsőre azt gondolnánk, hogy mindkettő tiltott étel, de mégsem. Ugyanis, ha a popcornt mi készítjük el natúr kukoricából, és nem a sós, vajas, vagy éppen sajtos változatát választjuk, akkor sokkal egészségesebb és kalóriaszegényebb, mint a burgonyachips. 4 csésze natúr popcorn mindössze 60 kalóriát tartalmaz.
Müzli vagy korpa
 
Reggelire fontos, hogy teljes értékű szénhidrátokat fogyasszunk, hogy kellő energiával indítsuk el a napot. A boltok választékában ma már igen sokféle müzlit megvásárolhatunk, de érdemes megnézni a termékek csomagolását. Legtöbbjük ugyanis bőven tartalmaz ízfokozókat, egyéb adalékokat, és természetesen felesleges kalóriákat is. Helyettük válasszunk inkább gabonakorpákat, melyeket joghurthoz adva és friss gyümölcsökkel elkeverve, nemcsak a müzlihez hasonlóan ízletes, de attól mindenképpen egészségesebb reggelit kapunk.
 
Kolbászos vagy csirkés pizza
 
Ha pizzát eszünk, részesítsük előnyben a vékony tésztájú változatokat, hiszen így kevésbé kalóriadús, és sokkal ízletesebb is. Ha a tökéletességre törekszünk, akkor Margarita pizzát válasszunk, amelyen csak paradicsomszósz és sajt van (az olaszoknál is ez a nagy kedvenc), de ha kicsit több feltétre vágyunk, akkor ne a kolbászos, hanem a grillezett csirkés és zöldséges változatokat válasszuk. 2 szelet Margarita pizza 260 kalóriát, ugyanennyi kolbászos viszont 720 kalóriát is tartalmazhat.
 
Sajtos dip vagy hummusz
 
Bár ma már kapható olyan sajtszósz, ami semmilyen mesterséges anyagot nem tartalmaz, a csicseriborsóból és szezámmagból készülő hummusz mégiscsak jobb választás, és sokkal ízletesebb is. A tortillachips helyett szervírozzunk hozzá nyers zöldségeket, így egészséges és tápláló ételt kapunk.
 
Jégkrém vagy sorbet
 
Ha egy kis édességre vágyunk a sorbet jobb választás lehet, mint a jégkrém. Ugyanis, míg utóbbi zsírdússal tejszínnel, előbbi vízzel készül, de ettől semmivel sem kisebb az élvezeti értéke. A boltokban ma már mindkettő széles választékban kapható, a sorbet ráadásul tejérzékenyeknek is fogyasztható.
Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK