Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Bónusz jár ha leteszik a cigit
2013. augusztus 22. 08:20

dohányzás, leszokás, munka

Bónusz jár ha leteszik a cigit
Sok munkáltató szóba sem áll a jelölttel, ha az dohányzik, egy kaliforniai cég azonban teljesen más eszközt talált ki arra, hogy minél kevesebb dohányos alkalmazottja legyen - írja a jobs.aol.com.
Bónusz jár ha leteszik a cigit

Mivel nagyon magasak az orvosi költségek, és a betegszabadságokra kivett napok száma is megugrott, egyre nagyobb divat Amerikában, hogy a munkáltatók arra inspirálják a dolgozóikat, hogy szokjanak le. Vannak olyan munkahelyek, ahol különböző tanácsadási programokat szerveztek, de találunk sokkal drasztikusabb megoldásokat is, például ahol megemelt egészségügyi hozzájárulást kell fizetni annak, aki cigarettázik. És olyat is találni, ahova már fel sem vesznek olyan kollégát, aki rendszeresen füstöl.

Egy kaliforniai cég viszont egészen új dolgot talált ki: az a dohányos, aki legalább 3 hónapig nem gyújt rá, 500 dolláros prémiumot kap. A cégvezető Gary Flanagan úgy nyilatkozott, hogy azután fogalmazódott meg az elhatározás benne, miután egyre több ismerőse, illetve családtagja betegedett meg a dohányzás miatt - sőt, a legjobb barátja a cigarettázás miatt halt meg.

Az egyik dolgozó azt mondta, hogy már évek óta cigarettázott, de a pénzösszegnek köszönhetően belevágott abba, hogy leszokjon. Mint mondta, egyáltalán nem volt egyszerű, de hatalmas volt a kitartása, és elképesztően jó érzés volt, hogy meg tudta állni, hogy ne gyújtson rá.

Amerikában jelenleg 21 államban nem szabályozzák azt, hogy a jelölteket ne lehessen elutasítani pusztán azért, mert dohányoznak, emiatt gyakran heves viták vannak az államok között. Felmérések szerint 1997-ben minden negyedik amerikai dohányzott, míg a tavalyi évben minden ötödik amerikai nyilatkozott úgy, hogy cigarettázik.

Forrás: jobline.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK