Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Az OMSZ is besegít a hajléktalanok krízisellátásába
2014. január 28. 08:54

hideg, tél, segítség

Az OMSZ is besegít a hajléktalanok krízisellátásába
A hideg idő beálltával országosan kilencven százalék körülire nőtt a hajléktalanok számára fenntartott éjjeli menedékhelyek kihasználtsága - közölte a Menhely Alapítvány igazgatója hétfőn az MTI érdeklődésére. Aknai Zoltán elmondta, a mostani adatok megfelelnek az ilyenkor szokásosnak - tette hozzá. Ezek az adatok csak az éjjeli menedékhelyek kihasználtságára vonatkoznak, nem tartalmazzák az ettől eltérő szállástípusok - átmeneti szállók, rehabilitációs otthonok, bentlakásos intézmények adatait - jegyezte meg Aknai Zoltán.
Az OMSZ is besegít a hajléktalanok krízisellátásába

Mint kiemelte, a hideg beálltával az emberek is jobban figyelnek az utcán élő emberekre, a hétvégén a szokásosnál jóval több hívás érkezett a diszpécserszolgálathoz. Szólt arról is, kiegészítve a folyamatosan működő úgynevezett krízisautó szolgáltatásait az Országos Mentőszolgálat üzembe állított egy autót, amely a hajléktalanok elhelyezésében segít.

Románné Bolba Márta józsefvárosi evangélikus lelkész hétfőn közleményben tudatta az MTI-vel, hogy a hidegre való tekintettel az ökumenikus imahetet követően a római katolikus, a református, az evangélikus, a baptista és az adventista felekezet összefogásával ideiglenes krízisszállás nyílik a VIII. kerületi Illés utcában.

 

Az intézménybe beköltöző húsz ember nem csak ellátást, azaz szállást és étkezést kap, hanem az önkéntes segítők különféle közösségi programokat is szerveznek számukra, "lelki segítséget, talán reményt is kapnak a befogadott emberek" - írta Románné Bolba Márta.

OKF: további melegedőket nyithatnak meg hajléktalanoknak
A következő napokban várható rendkívül hideg időjárás miatt a katasztrófavédelem kezdeményezte további melegedőhelyek megnyitását hajléktalanok számára - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfő este az MTI-t.

A közlemény szerint a katasztrófavédelem felvette a kapcsolatot a megyei védelmi bizottságokkal, az önkormányzatokkal és a karitatív szervezetekkel. Ha bármelyik úgy ítéli meg, hogy a rendelkezésére álló hajléktalan-melegedőhely befogadóképessége nem elégséges, a katasztrófavédelem a lehető legrövidebb idő alatt újabbakat nyit meg a rászorulók számára - tették hozzá.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a héten folytatódik a hideg téli idő. Éjszakánként többször mínusz 10 Celsius-fok körüli fagyra lehet számítani, több helyen nappal is fagypont alatt lesz a hőmérséklet.

Forrás: weborvos.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK