Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Az okos ágy a horkolást is feljegyzi
2014. január 24. 10:42

alvás, ágynyugalom, horkol

Az okos ágy a horkolást is feljegyzi
Az új eszköz véget vethet a reggeli vitáknak arról, milyen gyakran és milyen hangosan horkolt partnerünk éjszaka.
Az okos ágy a horkolást is feljegyzi

A műszaki találmány bármilyen matracot "okos ággyá" változtathat, amely képes az alvás elemzésére. Méri a pulzusszámot, a légzést és a hálószoba zajszintjét, valamint azt, milyen hangosan és milyen gyakran horkol az illető. "A Beddit alvás közben automatikusan nyomon követi az alvást, a pulzusszámot, a légzés ritmusát, a mozdulatokat, a horkolást, és a hálószoba zajszintjét és fényét" - áll az eszköz gyártójának közleményében. "Nincs szükség testen viselt érzékelőkre, így semmi sem akadályozza a nyugodt alvást. Gyakorlatilag bármilyen ágy okos ággyá változtatható vele."

Az érzékelő az alvással kapcsolatos adatokat Bluetooth-on keresztül elküldi egy alkalmazásnak, amely kielemzi az alvást, és tanácsokat ad, hogyan javítható az alvás. A 149 dolláros (33 000 Ft) eszközt az Indiegogo weboldalon mutatták be nemrég, de az orvosok már régebb óta használnak egy sokkal drágább, orvosi változatot.

"A Beddit Pro professzionális alvásfigyelő már 18 hónapja elérhető a piacon" - számolt be a finn cég. "Az új Beddit megjelentetésével azonban azt akartuk elérni, hogy megfizethető áron elérhetővé váljon mindenki számára ez a hasznos alkalmazás." A vállalat szerint az eszközt stresszkezelésre és a sportteljesítmény mérésére is fel lehet használni, valamint arra, hogy a házaspárok eldönthessék a horkolással kapcsolatos vitákat.

A Beddit a szív és a tüdő működésének tudományos mérési módszerén, az úgynevezett ballisztokardiográfián (BKG) alapul. A légzés és a szívverés által okozott apró mozdulatokat érzékeli, és ezeket alakítja át hasznos alvási és egészségügyi információkká.

Forrás: hazipatika.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK