Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Az allergia tüneteteit nem enyhíti a gyógyszer!
2013. szeptember 09. 12:47

allergia, pollen, orr, parlagfű, gyógymód

Az allergia tüneteteit nem enyhíti a gyógyszer!
Pollenallergiám van (fűkeverék, rozs, parlagfű, feketeüröm, lándzsás utifű, nyír, lizstatka, házipor), a fül-orr gégész tablettát és orrsprayt írt fel. A tünetek azonban semmit nem enyhültek. Mit javasolna a tünetek enyhítésére?
Az allergia tüneteteit nem enyhíti a gyógyszer!

Tisztelt Kérdező!

Azt szoktuk ajánlani, hogy a lehetőségek szerint az antihisztamin tablettás kezelést egy héttel a szezon kezdete előtt el kell kezdeni, mert ha már a tünetek megjelentek és a nyálkahártyák begyulladtak, akkor mindig nehezebb, még a gyógyszereknek a hatását is kifejteni.

Egy pár gyakorlati tanáccsal szeretném ellátni, ami lehet semmiségnek tűnik, de sokszor segít.
Naponta többször mosson arcot hideg vízzel, mossa ki a szeméből, orra körül a pollent. Ha kint van a szabadban viseljen napszemüveget.

A pollenek a hajnali és esti órákban és szeles időben jobban "kavarognak" és tünetet okoznak. Még az ilyen szép tavasz-nyári időben is kerülni kell a hosszabb, folyamatos kinti tartózkodást. Az orrdugulására javasolnám az orrzuhanyt. Meg lehet vásárolni a gyógyászati segédeszközök boltjában.

Az orrzuhannyal aztán naponta többször is, de főképpen a spray használata előtt, jól ki kell mosni az orrból a váladékot.

Ez mechanikusan kimossa és kitisztítja a váladékot és mivel enyhe sósoldatot kell használni a mosáshoz, amit felmelegít haszálat előtt 30 fok körülire (langyos legyen) a gyulladt nyálkahártyát megnyugtatja és a spray is jobban hat utána.

Az orrtisztítást naponta 3-4 alkalommal is el lehet, sőt kell végezni, mivel tüneteit semmi mellékhatással nem járva lényegesen enyhíti. A technikáját kell elsajátítani, hogy a mosófolyadék a szájon keresztül távozzon.

Ehhez a pumpáláskor, mikor a víz nyomás alatt az orrba áramlik, kifelé kell lélegezni és ilyenkor a gégefedő be van zárva és nem jut a víz a légutakba.

Ezt pár pumpálás után már nagyon jól lehet alkalmazni. De ne féljen, akkor sincs nagy baj, ha pár csepp le is jut a légcsövébe.

 

Gyógyszer neveket nem szerencsés ha mondok, mert ha kihagyok valamilyen készítményt, akkor a gyártója joggal lenne megsértve, mert tudja azt a mondást, hogy mindenki a saját lovát dícséri.

Ez a kezelés, mármint a gyógyszeres, amit használ a betegek 80 százalékánál jó szokott lenni.

De ha felkeres egy allergológiai szakrendelést biztosan adhatnak még kiegészítő gyógyszert, ami mérsékelné jelenlegi panaszait, ha az általam javasolt mód nem válna be.

Forrás: webbeteg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK