Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Avokádó, a zöld vitaminforrás
2014. augusztus 11. 20:23

vitamin, avokádó

Avokádó, a zöld vitaminforrás
A Life.hu heti kedvence az avokádó, amely belülről remek C-vitamin-forrás, kívülről pedig a legjobb bőrszépítő.
Avokádó, a zöld vitaminforrás

Egyre divatosabb Magyarországon is az avokádó, amely már minden zöldségespulton megtalálható a többi színes gyümölcs és zöldség között. Bár körtéhez hasonló alakjával és egyenetlen zöld felületével ránézésre nem olyan csábító, hidd el, a szervezeted hálás lesz, ha friss avokádóval kezded a reggeli étkezést.

Forrás: Thinkstock

Az avokádó az egyik legrégebben fogyasztott gyümölcs. Már a maják idejében is fontos kereskedelmi értéknek számított. A spanyol hódítás idején érkezett Európába és azóta is sokak kedvence a krémes állagú gyümölcs, aminek számtalan felhasználási formája ismert.

Az avokadó C-vitamin- és E-vitamin-tartalma magas, ezért remek immunerősítő és antioxidáns hatással bír. Telítetlen zsírokat tartalmaz, ezért csökkenti a koleszterinszintet. Az összes gyümölcs közül az avokádónak a legmagasabb a magnézium-, folsav- és K-vitamin-tartalma. Az pedig külön érdekessége, hogy társaival ellentétben, ahogy érik a gyümölcs egyre kevesebb a cukortartalma. A bőr megújításában, táplálásában is szerepe van, ezért a kozmetikai ipar is előszeretettel használja. Házilag is gyorsan készíthetsz arcpakolást a friss avokádóból egy kis mézzel és joghurttal összekeverve.

Avokádókrém:

Hozzávalók: 1 db avokádó,1 ek mustár,1 ek citromlé, 2 ek tejföl, 10 dkg krémsajt, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 5 dkg olajbogyó
Elkészítés: Az avokádót vágd ketté, vedd ki a magját, majd kiskanállal vájd ki a belsejét. A többi hozzávalóval együtt botmixerrel pürésítsd. Végül sózd és borsozd.

Forrás: life.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK