Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Amikor nem is olyan szép a szerelem - veszélyes nemi betegségek
2014. augusztus 29. 22:51

szex, szerelem, nemi betegség, szeretkezés, szexuális élet

Amikor nem is olyan szép a szerelem - veszélyes nemi betegségek
Nyaralás, bulik, koncertek, fesztiválok, forró flörtök, egynyári szerelmek, lazább erkölcsök, nem kívánt, legrosszabb esetben életre szóló emlékek. Lassan vége a nyárnak, de a meleg napok emléke lehet, hogy sokaknak most nem is annyira kellemes. Hiszen a fülledt éjszakák során könnyebben lehetett részük izgalmasnak ígérkező nyári flörtben, vagy akár másban is, aminek nem várt következményei is lehetnek.
Amikor nem is olyan szép a szerelem - veszélyes nemi betegségek

A flört és a nyári kaland még nem is olyan nagy baj

Az viszont inkább, hogy ezt sokszor védekezés nélkül, vagy nem a megfelelő védekezés alkalmazásával tesszük. Értjük ez alatt azt, hogy például a fogamzásgátlók, spirálok, pesszáriumok és társaik „csak” a korainak tartott gyermekáldásnak állják útját. Holott nemcsak a trónörökös megérkezésének dátumára kell összepontosítani, hanem számos, kezdetben tünet nélküli, viszont hetek, hónapok után fájdalmakkal, foltokkal, pöttyökkel megmutatkozó, szexuális úton terjedő betegségre is.

Végzetes kalandok, végletes gondolkodás

Szakértők szerint ezen betegségekkel és a velük szembeni védekezéssel kapcsolatban két véglet ismert: vagy az, aki retteg mindenféle következménytől, és akár többszörösen is bebiztosítja magát. Illetve a másik véglet, akibe fikarcnyi félelemérzet sem szorult, száll virágról virágra, lányról lányra, fiúról fiúra, nem gondolva arra, hogy esetleg valamilyen betegséget hordoz és terjeszti azt partnerei közt.

Miért van ez így?

Ennek egyik oka lehet, egyszerűen megfogalmazva, a tudatlanság: míg a férfiak 71, addig a nők 75 százaléka véli úgy, hogy keveset tud a szexuális úton megkapható bajokról. Habár tudás szempontjából a gyengébbik nem maradt alul, ám az esetek többségében a férfiak azok, akik szívesebben bízzák a másikra a védekezés problematikáját. Emellett szeretik, ha a kiválasztott eszköz a lehető legminimálisabban zavarja az ő kényelmüket és élvezetüket.

Vissza a gyökerekhez

A felvilágosulatlanság, tájékozatlanság visszavezethető egészen a gyermek, vagy kiskamasz korig, amikor is ideje lenne a szexuális felvilágosításnak. A szülők szeretik ezt az iskolával lerendeztetni, ám ha ott sem jár teljes sikerrel a dolog, a fiatalok kénytelenek a valóságot egyáltalán nem tükröző pornófilmekből példát venni.

A bűvös hatos, amitől jobb félni…

Hepatitis B és C

Vérrel és szexuális úton terjedő betegség, melynek leggyakoribb típusa a két fent említett. Ez nem más, mint a máj idült vagy heveny gyulladásos megbetegedése. Jelei közt van többek között a sárgaság.

HPV

Ez valójában egy gyűjtőnév, több mint 100 típus megtalálható benne, melyből 40-nél is több szexuális úton terjed. Különböző rákos megbetegedések okozója is lehet.

Gonorrhoea

Baktériumai szinte mindenhol megvannak rajtunk, bennünk, ám a meleg, nedves környezet fokozza tovább hatásukat. Kizárólag szexuális úton terjed.

Szifilisz

Újra virágkorát élő, egész testünket érintő baktériumos fertőzés. Szintén csak szexuális úton terjed. Habár egy idő után az első tünetek enyhülnek, a kór lassan tovább terjed a szervezetben, és néhány hónap múlva kiújul.

Chlamydia

Következményei igen súlyosak: nőknél a kismedence is megfertőződhet, férfiaknál mellékvese- illetve prosztatagyulladást okoz.

Herpes Genitalis

Viszkető, égő érzés, fájdalom a nemi szervek és a végbélnyílás körüli bőrön. Majd jönnek az apró hólyagocskák ugyanitt, amik később kerek fekélyekké alakulnak, amelyek 10 nap után kezdenek gyógyulni.

Forrás: proaktivdirekt.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK