Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Allergia: az Egyenlítő közelsége is számít a betegség szempontjából
2013. február 11. 08:38

allergia, asztma, pollen, UV-A, UV-B

Allergia: az Egyenlítő közelsége is számít a betegség szempontjából
Hazánkban kisebb az esély. Minél közelebb él valaki az Egyenlítőhöz, annál hajlamosabb lehet a tüsszögésre és a nehézlégzésre, ennek oka pedig elsősorban nem a fokozott pollenkoncentráció. Egy, az Annals of Allergy, Asthma & Immunology című tudományos szaklap februári számában megjelent kutatás tanúsága szerint az Egyenlítőhöz legközelebb élőknek sokkal nagyobb az esélyük az allergia és az asztma kialakulására, mint a hűvösebb égtájak lakóinak.
Allergia: az Egyenlítő közelsége is számít a betegség szempontjából
"Az Egyenlítőhöz közel élők fokozottan ki vannak téve az UV-B sugarak káros hatásainak" - nyilatkozta Dr. Vicka Oktaria, a kutatás vezetője. "Az UV-B sugárzás a D-vitamin-szint befolyásolásán keresztül hatással lehet az immunrendszerre is, ami növelheti az allergia és az asztma kialakulási esélyeit."
 
Korábbi vizsgálatok megerősítették, hogy a levegőben található allergének koncentrációja nagyban függ a földrajzi szélességtől, elsősorban a klíma, a lakókörnyezet, valamint a szociális és kulturális különbségek miatt. A mostani kutatás azonban az első, ami a földrajzi szélesség, valamint az UV-B sugárzás szempontjából vizsgálta meg az allergiára és asztmára való hajlamot. 
"Az allergia és az asztma megfelelő diagnózis és kezelés nélkül súlyos, sőt akár életveszélyes betegségek is lehetnek" - mondta Dr. Richard Weber allergológus. "Mindkét betegség rendkívül komoly problémákat okozhat egész évben, akár földrajzi szélességtől függetlenül is." 
 
Az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológia Szakmai Kollégium szakértői szerint a legtöbb allergiásnak vannak asztmára utaló tünetei és az asztmások 75-85 százaléka szenved valamilyen allergiától is.
Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK