Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - A Zumba jótékony hatása
2012. november 27. 14:33

mozgás, test

A Zumba jótékony hatása
A Zumba kirobbanó, innovatív, hatékony. A Zumba leszámol az unalmas edzésekkel. A Zumba olyan latin ihletésű fitness kategória, amely egyesíti a latin és a nemzetközi zenét és táncmozdulatokat, egy dinamikus, izgalmas, élénkítő és hatékony fitness rendszert teremtve. Rengetegen írtak már arról, mi is ez az „új” őrület, de vajon mi a népszerűségének a titka? Mitől hatékony, milyen jótékony hatásai vannak? Miért szeretik ilyen sokan? Tapasztalatból elárulom!
A Zumba jótékony hatása

Miért hatékony a Zumba?

Hatékonyságát egyrészt éppen ez az egyesítés jelenti, hiszen a gyors és lassú ritmusok, illetve a táncos és a koreográfiákba rejtett aerobic mozdulatok kombinációjának köszönhetően erősíti és formálja a testet.

Az aerobic, intervall (edzési intenzitás váltakoztatása) és az erősítő edzés együttesével biztosítja az eredményes kalória leadást és a test formálását. Jótékony hatása kiterjed az egész testünkre, hiszen az órákon könnyen elsajátítható mozdulatok, követhető lépések és kardio-alapú táncmozdulatok a legkényesebb területeket is megcélozzák, mint például a farizmok, a kar és a has, illetve ennek a kombinációnak köszönhetően testünk legfontosabb izmát, a szívünket is megdolgoztatja. Mindez rövid és hosszú távon az egészséges élethez nélkülözhetetlen.

Bármilyen sportról legyen is szó, amit heti rendszerességgel, túlzások nélkül végzünk, hosszú távon jótékony hatást gyakorol a szervezetünkre. Ezt általában mindenki tudja, mégis mi, emberek hajlamosak vagyunk arra, hogy inkább a mozgásszegény életmódot válasszuk, főleg, ha az edzést nehéznek, fárasztónak vagy unalmasnak tartjuk. Ez pedig olyan következményeket jelenthet, hogy lemondunk a rendszeres sportolás lehetőségéről.

A Zumba lerombolja az unalmas, fárasztó, nehéz és eredménytelen edzés vagy edzések következtében felállított korlátot. Legyen bármilyen nemű, korú, bármilyen edzettségi szinttel rendelkező egyénről is szó, a Zumba bárki számára szerethető.

Nem csupán a testednek, a lelkednek is jó!

Ezen jótékony, illetve innovatív és élénkítő tulajdonságai mellett a lélekre gyakorolt pozitív hatása mellett sem mehetünk el szó nélkül, hiszen egyedülállóan erősíti az önképet, táplálja a nagyfokú „jól érzem magam” érzést. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ha valaki belép egy Zumba órára a harmadik szám végére már biztosan mosolyogni fog. Köszönhetően az oktató és az órán résztvevők által teremtett hangulatnak, parti-szerű atmoszférának, a zenéknek és a koreográfiáknak. Pontosan ezek az előnyök azok, amiktől ennyire népszerűvé vált a Zumba Fitness és ezért akarja mindenki újra és újra átélni. Kikapcsol, szórakoztat és az egész testet tetőtől talpig megmozgatja.

A Zumba Fitness egyesíti a különböző edzési technikák jótékony hatásait. Az aerobic gyakorlatok szívizomerősítő, keringésjavító, zsírégető, anyagcsere-javító, a vér koleszterinszintjét csökkentő hatását , - az izomerő gyakorlatok testtartást javító, izomerőnövelő, sérülésmegelőző hatását napi normál tevékenységek végzése során, - az Interval tréningek élvezetes és változatos hatásával.

Természetesen vannak olyan hatások, melyeket minden edzési technika magába foglal, mint például a testzsír csökkentése, a vér oxigén szintjének növelése vagy a vérnyomás szabályozása, és a testtartás, egyensúly javítása.

Természetesen minden ember más és persze más céljai is vannak, de azt kell mondanom, hogy a sport területén a Zumba minden eddigi módszernél hatékonyabb. Miért? Mert a fitness célok elérésének a kulcsa a fitness programhoz való ragaszkodás, amit a Zumba szórakoztató, eredményes, innovatív és egyesítő erejével biztosít mindenkinek.

Ehhez a programhoz még olyan emberek is ragaszkodni fognak, akik eddigi életük során még sosem sportoltak és olyan emberek is, akik rendszeresen, akár versenyszerűen vagy akár napi szinten űznek valamilyen sporttevékenységet, hiszen kikapcsolódást, feltöltődést, pozitív életszemléletet, a valahová való tartozás érzését és rengeteg pozitív élettani hatást jelent. Aki kipróbálja a Zumbát, nem az óra végét várja, sokkal inkább a következő óra kezdetét.

Forrás: http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/mozgas/5322/zumba
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK