Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - A szex jobban fiatalít, mint bármelyik ránctalanító krém
2015. február 02. 20:39

szex, szeretkezés, ránctalanítás, fiatalítás

A szex jobban fiatalít, mint bármelyik ránctalanító krém
Az egészséges szexuális élet idős korban legalább ugyanolyan fontos, mint amikor fiatalok vagyunk, sőt, ha lehet akkor még fontosabb. Számos orvos és pszichológus rámutatott, hogy milyen egészségügyi és pszichés előnyökkel járhat, ha megőrizzük a szexuális életünket.
A szex jobban fiatalít, mint bármelyik ránctalanító krém

A brit Royal Edinburgh Kórház egyik vezető öregségi pszichológusa, Dr. Weeks a The Telegraphnak rámutatott arra, hogy a rendszeres szex lehet a legjobb dolog, amit fiatalságunkért tehetünk.

Tapasztalatai és kutatásai szerint azok, akik a mindennapjaik részének tartják az intim együttlétet akár öt-hét évvel is fiatalabbnak tűnhetnek a koruknál.

Minek köszönhető a szex fiatalító hatása?

Szex közben endorfinok szabadulnak fel a szervezetben, amit boldogság hormonnak is szoktak becézni. Ez a vegyi anyag egyfajta természetes fájdalomcsillapítóként is működik, csökkentheti a szorongást és segíthet az alvásban. A rendszeres ágy akrobatika serkenti a vérkeringést, ami jót tesz a szívnek is, ezenkívül szex közben növekedési hormonok is felszabadulnak, ami rugalmasabbá varázsolja a bőrt.

Dr. Weeks azt üzeni mindenkinek, hogy a szeretkezés egy jó dolog. Tessék levetkőzni azokat a sztereotípiákat, hogy a nyugdíjasok nem élhetnek nemi életet, mivel ez nem igaz. A szexuális elégedettség nagy mértékben hozzájárulhat az életminőség javulásához, és egyáltalán nem csak a fiatalok előjoga.

A doktor egyébként egy kutatást is végzett, amelyben nőket és férfiakat kérdezett ki a nemi életükről. Azt találta, hogy azok, akik fiatalabbnak tűntek a koruknál, átlagosan 50%-kal többször bújnak ágyba, mint a korukkal megegyező vagy idősebb külsővel rendelkező párok. Ez a 40-50 éves korosztályban heti három alkalom volt.

A rendszeres nemi élet egészségügyi és pszichés előnyei arra engednek következtetni, hogy a gyakori szeretkezés csökkentheti a korai elhalálozás kockázatát. Tehát, hajrá! ;)

Forrás: proaktivdirekt.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK