Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - A szépségápolás tudománya ábécébe szedve
2014. december 11. 20:07

szépségápolás, szépség, egészség, fiatalság

A szépségápolás tudománya ábécébe szedve
A fiatalság, a szépség és az egészség talán még soha nem volt ennyire „kívánatos”, mint manapság. Ahhoz, hogy a kívánt eredményt elérjük, használjuk fel a szépségipar személyre szabott arzenálját.
A szépségápolás tudománya ábécébe szedve

Ehhez azonban szükséges, hogy megismerkedjünk az állandóan megújuló összetevők, eljárások alapfogalmaival, olyan kifejezésekkel, melyekkel akár nap mint nap találkozhatunk a szépségápolásban.

Alapozó: a tökéletes sminkhez adja a megfelelő alapot az arcbőrön. Gondoskodik
a szemhéjpúder vagy a smink jobb tartósságáról és órákig biztosítja ennek fenntartását.

Aloe vera: a zselés alapanyagot az Aloe vera növény leveléből nyerik. Nyugtató és hidratáló alkotóeleme a kozmetikai termékeknek. Puhítja a bőrt és emellett nyugtató, gyógyító hatással bír. Időlegesen feszesíti a bőrt, ezért használata ajánlott esti program előtt.

Arclemosó: az arcápolás első lépése: arctejes lemosás, arctonik a pórusok összehúzásáért.

A-vitamin: lassítja a ráncképződést és segíti a bőrsejtek megújulását.

Botox:
a kezelés lényege, hogy a botulinum toxin (ennek rövidítése a Botox) hígított oldatával, illetve annak befecskendezésével átmenetileg gátolják a ráncképződésért felelős mimikai izmok működését.

B5-vitamin:
más néven pantoténsav, puhítja a bőrt, csökkenti a gyulladást.

C-vitamin: javítja a vérkeringést, csökkenti a melanintermelődést. Illata frissít
és felpezsdít, fürdőolajokba és gélekbe keverve élénkítő hatású.

Dermatológiailag (bőrgyógyászatilag) tesztelt: a kozmetikai termékeket önkéntes fogyasztók egy csoportja meghatározott időn keresztül teszteli. Egy bőrgyógyász naponta vizsgálja a tesztelt bőrt és megnézi történt-e rajta bármilyen kedvezőtlen elváltozás. Jóllehet a termékek alapvetően nagyon biztonságosak, köszönhetően a precíz ellenőrzéseknek és az alapanyagok gondos előkészítésének. Szóval, ami bőrgyógyászatilag tesztelt, ott biztosan semmilyen probléma nem léphet fel.

Emulgeálók: megakadályozzák a termékekben az olajok és a víz (a különböző halmazállapotú anyagok) szétválását, ezért kulcsösszetevője a krémeknek.

E-vitamin:
antioxidáns, javítja a sejtszintű keringést, lassítja az öregedés jeleinek kialakulását. Véd a káros UV-sugaraktól, segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát.

Fenyőolaj: 6 csepp borókafenyő-olaj a fürdővízbe téve segít a szervezet méregtelenítésében.

Glicerin:
lágyítja és nyugtatja a bőrt. Gyümölcssavak: csökkentik a pigmentációt és eltüntetik az apróbb ráncokat.

Hyaluronsav: vízmegkötő, védi a szaruréteget a kiszáradástól, még szélsőségesen alacsony páratartalom esetén is.

Infraszauna: a bőr vérellátását javítja, a bőrt megszabadítja a szennyeződésektől és az elhalt hámsejtektől. A pórustisztító és sejtregeneráló hatás következtében a bőr 5–10 évet fiatalodik.

Kamilla:
ápolja a száraz, viszkető, érzékeny bőrt, csökkenti az elpattant hajszálerek számát, táplálja a hajat, szépen kiemeli a szőkeséget.

Lávaköves masszázs: a népszerű Shiatsu terápia kozmetikai masszázzsá fejlesztett változata a mai rohanó, stresszel átitatott élet nyomait a bazalt erejével tünteti el a fáradt testről és arcról. Jót tesz a léleknek és méregteleníti a szervezetet.

Lipopeptidek: késleltetik a bőr öregedését, hidratálnak, fokozzák a bőr rugalmasságát és feszességét, így kisimítják a bőr felhámrétegét.

Micrococcus lysate:
gyorsítja a test melanintermelését, fokozza a bőr természetes védekezőképességének helyreállítását.

Microdermabrasio:
tisztító, bőrlégzést elősegítő és sejtmegújító hatású mechanikai peeling. Hatására csökken a ráncok mélysége, javul a bőr egyenletessége.

Nitrogénplazma: a kezelés során az orvos plazmaállapotú nitrogéngázzal pásztázza végig a bőrfelszínt, mely a bőr mélyebb rétegeit éri el, így arra készteti a bőrt, hogy újraépüljön. Nagy előnye, hogy egyenletesen éri el a bőrt, nincs fertőzésveszély, nincs sebesedés. Segítségével végérvényesen eltüntethetők a pigmentfoltok, hegek. Rendkívül hatékony pórusösszehúzó hatású, ránctalanít és megújítja a bőrfelszínt.

Nyirokdrenázs: speciális masszázs, melynek célzott hatása az orvoslásban és a kozmetikai kezelésben is azonos. Lényeges, hogy serkentse, normalizálja a nyirok áramlását a kötőszövetben. Segítségével elérhető, hogy az ödémák felszívódjanak, a salakanyagok eltávozzanak, aktiválódjanak az anyagcsere folyamatok. Legismertebb alkalmazási területe a narancsbőrkezelés.

Olívaolaj:
ránctalanít, antioxidáns hatású, természetes gyulladásgátló, nyugtatja a bőrt és növeli az immunitását, segíti a hegesedést, javítja a krémben lévő többi összetevő hatásfokát. Gazdag Aés E-vitaminban.

Oxigén:
serkenti a sejtek megújulását és felgyorsítja az új és egészséges bőrsejtek képződését, nyugtatja a bőrt.

Uborka: nyugtató és gyulladásgátló hatásával a bőrt regenerálja, puhává teszi, emellett gátolja a pórusok eltömődését. Pótolja az elvesztett nedvességet, élénkíti a vérkeringést.

Zöld tea: fényvédő és antioxidáns, így lassítja a bőr öregedésének folyamatát. Csersavtartalmának köszönhetően a bőr feszesebb, fiatalosabb lesz. Védi a bőr savköpenyét, érösszehúzó, bőrnyugtató hatású, óv a kiszáradástól is.

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK