Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - A nyár eddigi legerősebb hőséghulláma várható
2013. július 24. 08:59

kánikula, folyadék, időjárás

A nyár eddigi legerősebb hőséghulláma várható
Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében szerdára a hőség miatt négy megyére adtak ki narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést. E szerint Somogy, Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyében a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat. Az előrejelzés szerint országszerte a legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható.
A nyár eddigi legerősebb hőséghulláma várható

A meteorológiai szolgálat a honlapján kedden azt írta, hogy a következő napokban - a június közepén tapasztalt, több hőmérsékleti rekordot megdöntő kánikulai időszak után - újabb és feltehetően erősebb hőséghullám várható. Mint felidézték, június 19-én a Bács-Kiskun megye déli határán fekvő Kelebián 37,3 fokig emelkedett a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései alapján ez volt az idei év eddigi legmagasabb hőmérséklete. Most a hét második felétől mind a magasban, mind a talaj közeli légrétegekben afrikai eredetű, forró levegő áramlik az ország fölé. Emiatt a hétvégén és hétfőn a levegő hőmérséklete árnyékban is elérheti a 37-38 fokot, sőt néhol meg is haladhatja, "így nagy valószínűséggel mondhatjuk, hogy az év eddigi legmelegebb időszaka áll előttünk" - írták.

Az előrejelzések szerint "a tikkasztó hőség" az ország legnagyobb részén nem jár csapadékkal, bár csütörtökön átmenetileg nedvesebb léghullámok érkeznek térségünkbe. Ekkor, főként északon zápor, zivatar is előfordulhat, de nem ez lesz a jellemző. A hőség megszűnésének ideje még kérdéses, de az előrejelzések szerint a jövő héten, kedden vagy szerdán egy hidegfront hatására mérséklődhet az extrém meleg.

Az országos tiszti főorvos szerdától péntek éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el.

Forrás: weborvos.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK