Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - A lelki várandósság 7 tuti jele
2013. november 13. 08:36

terhesség, várandósság, gondolatok, vágy

A lelki várandósság 7 tuti jele
Azt mondják, a baba először a nő szívében fogan meg, és csak később a méhében. Lehet, hogy a tudatalattink előbb várandós? De honnan tudhatjuk?
A lelki várandósság 7 tuti jele

Ennek jeleit szedtük most egy csokorba össze nektek.

  • Ha egy babakocsit tologató anyuka jön veled szembe, szélesen rámosolyogsz. Bepillantasz a kocsiba, jól meg nézed magadnak a kisdedet, de nem csak őt, hanem a popója alatt lévő babakocsit is, hiszen gyorsan változnak a trendek a bébiiparban is, jó tisztában lenni vele, milyen újdonságokkal rukkoltak elő az utóbbi időkben a gyártók.
     
  • Ha nagypocakos kismamát látsz, elemi erővel tör rád az irigység, ami miatt rögtön el is szégyelled magad, hiszen reálisan nézve nincs oka a féltékenységednek. De akkor is, olyan jó lehet neki, biztosan nagyon boldog a nagy hasával - gondolod, és közben egyáltalán nem jut eszedbe, hogy te az előző várandósságod utolsó hónapjaiban mennyit szenvedtél a testi nehézségek miatt.
  • Bepötyögöd egy szülési kalkulátorba az utolsó menstruációd idejét. A következő hónapban megint. Elmerengsz rajta, hogy ha nyáron születne, akkor milyen hamar sétálhatnál és büszkélkedhetnél vele, a téli baba pedig mennyire csodás karácsonyi ajándék volna az egész családnak.
     
  • Figyeled a frissen nyíló várandós topikokat a Társalgóban. Bebeszéled magadnak, hogy csak az ismerős nickeket keresed, vagy kizárólag a nosztalgia vezérel, amikor együtt örülsz a friss kétcsíkos kismamákkal. Ha valaki tanácsot kér, legszívesebben rögtön válaszolnál, de vajon mivel magyaráznád jelenlétedet a topikban?
     
  • Különböző testi tüneteket vélsz felfedezni magadon. Gyakrabban kell pisilni, nyom a melltartó, érzékeny a petefészked tájéka, nem vagy kibékülve a szagokkal, enyhe hányingert érzel - de nem vagy biztos benne, hogy ezek valós érzékelések, vagy csak a képzeleted játszik veled.
     
  • Az addigi sikeres, ámde drasztikus fogyókúrádat lájtosabbra váltod, esetleg fel is hagysz vele. Böngészed a netet a zöldségek és gyümölcsök vitamin-tartalmát illetően. A kávét kakaóra vagy teára cseréled, az alkoholt teljesen kerülöd. Ha fáj a fejed, inkább kibírod, de nem veszel be gyógyszert rá.
     
  • Keresztneveket ízlelgetsz, illesztesz hozzá a vezetéknevetekhez. Végiggondolod, milyen szempontok alapján választanál nevet, de nyilván csak úgy általánosságban véve, semmi konkrét, hátsó szándék nem vezérel. Mégis megnézed a jelentésüket és a naptárat, hogy mikor lenne a névnapja.

Te milyen lelki tüneteket észleltél magadon, mielőtt tényleg várandós lettél?

Forrás: babanet.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK