Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - A legújabb fitnesz trendek
2013. február 28. 09:31

fitnesz, fitnesz-trend, testtömegedzés, fogyás, diéta

A legújabb fitnesz trendek
Felejts el minden aerobik órát, súlyzót és biciklit. A legújabb fitnesz trendek szerint a legjobb felszerelés nem más, mint a saját tested és a saját súlyod. 2013-ban új fitnesz dimenzióba léptünk: a saját súlyunkkal való edzések éve ez. Az emberek évszázadokon keresztül csak és kizárólag a saját súlyukkal edzettek, így fejlesztették az izomzatukat és az ellenálló képességüket. A modern korban azonban egészen mostanáig nem kapott nagy hangsúlyt ez a fajta edzésmód. Ám az edzőtermek készülnek, és fokozatosan az új edzésformára rendezkednek be.
A legújabb fitnesz trendek
“Manapság az embernek oda kell figyelnie a kiadásaira. A testtömegedzés nemcsak olcsó, de fitté tesz és fitten is tart minket.“ - véli egy neves egyetem kutatója.
 
2013 fitnesz trendjei:
 
1. Szakképzett edzők és szaktanácsadók
 
Egy amerikai kutatás szerint az edzőtermekben dolgozni kívánóknak több lehetőségük lesz állást találni, mint bármelyik más szakmában dolgozó embereknek.
 
2. Erősítő edzések
 
Már második éve töretlen az erősítő edzések sikere. A hangsúly a testépítésről áttevődött az izmok formálására és szinten tartására.
 
3. Testtömegedzés
 
Olcsó, és bárki számára könnyen végezhető. Egy átlagos edzés felüléseket, húzódzkodásokat, fekvőtámaszokat és kitöréseket tartalmaz.
 
4. Gyerekek és túlsúlyosak
 
Az edzők és a fitnesztermek egyre inkább kezdenek berendezkedni a túlsúlyos vendégekre, illetve a kifejezetten gyermekek, kamaszok számára kifejlesztett edzésekre. A kettőt együtt említeni azért érdemes, mert napjaikban egyre több iskola működik együtt edzőtermekkel, hogy együttes erővel előzzék meg és kezeljék a gyermekkori túlsúlyosság problémáját.
 
5. Edzés és súlyvesztés
 
Több éve töretlen az egyik legnagyobb trend, az edzéssel elért súlyvesztés népszerűsége.
6. Fitnesz programok idősebbeknek
 
Kifejezetten az időseknek és az idősödő korosztály számára összeállított edzésekkel, edzésprogramokkal készülnek idén a fitneszklubok és az edzőtermek.
 
7. Személyre szabott tréningek
 
Egyre nagyobb számban jelennek meg a profi személyi edzők - és szükség is van rájuk. Egyre fontosabbak és egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a saját testednek és egészségügyi, fizikai állapotodnak megfelelően összeállított edzésprogramok.
 
8. Funkció edzések
 
Nemcsak erősíteni és súlyt veszteni lehet az edzésekkel. A mindennapi életünkben elengedhetetlen a jó mozgáskoordináció, az erőnlét és a megfelelő egyensúlyérzék. Ezek az edzések erre koncentrálnak, és idősebbek számára is hasznosak.
 
9. Core-edzés
 
A core-edzéseken labdák és speciális padok segítségével a belső, mély izmokat erősítik. Ezek az edzések segíthetik azon izmok erősödését, amelyek nélkülözhetetlen az egyéb sporttevékenységekhez, illetve a mindennapi élethez.
 
10. Csoportos edzés
 
Ha esetleg nem fér bele a költségvetésbe egy magánedző, akkor sok személyi trénernél elérhető a kiscsoportos edzés. Ez általában 2-4 embert jelent, akik együtt edzenek, egy kifejezetten nekik megtervezett program alapján.
Forrás: kamaszpanasz.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK