Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - A fiatalosság megőrzése – természetes módon
2014. október 01. 21:15

gyümölcs, szeretkezés, egészséges táplálkozás, egyenes tartás, fiatalosság

A fiatalosság megőrzése – természetes módon
„Karbantartani” magunkat úgy, hogy természetes módon szépek, fiatalosak maradjunk, nem könnyű dolog. Mégis, ha megfogadjuk többek közt az alábbi jó tanácsokat és ötleteket ahhoz, hogyan segítsük a természetet a cél elérésében, eredményre jutunk.

 

A fiatalság megőrzésének egyik legjobb receptje: fogyasszunk több „színeset”!

A Japán déli részén fekvő Okinawa szigetén élnek a legnagyobb számban a világon százéves emberek.

A gerontológusok mindezt táplálkozási szokásaikkal hozzák összefüggésbe: „színeset” esznek mindennap, fogásaikban vegyítik a legkülönbözőbb színű gyümölcsöket és zöldségeket. Zöld, vörös, narancsszínű pigmenttartalmú gyümölcsök, zöldségek… A pigmentek jelzik az antioxidánsok jelenlétét, ami véd az öregedés káros hatásai ellen.

Kevesebb zsírosat együnk, de „jó zsírt” (többszörösen telítetlen zsírt) fogyasszunk!

Az agy testünk „legzsírosabb” része (a főként zsírsejtekből álló zsírszövet után), 60%-át zsírok (lipidek) alkotják. Ahhoz, hogy jól működjék, „zsírra van szüksége – főleg pl. ómega-3 zsírsavra. „Jó zsírokat” egyes halakban találunk (lazac, makréla, szardínia…) és a növényi alapú tápanyagok közül a repce-, a dió- vagy a szójaolajban. Tartalékolnunk is kell némi zsírt, mert a menopauza után még mindig a zsírszövet az, ahol szintetizálódik és raktározódik az ösztrogén. Emiatt a teltebb alkatúak bőre kevésbé ráncosodik…

Szerelmeskedjünk minél többet – „konzervál”!

A szerelmeskedés alatti jó közérzet elősegíti az endorfin kiválasztódását, mely a boldogság hormonja. Emellett az izgalom vérbőséget okoz a nemi szervben, amely az aktus gyakoriságának fokozódásával tovább marad „befogadó”. A gyakoribb szex megakadályozza az izmok megfeszülését, összehúzódását is. Természetesen gondolni kell itt is a bőrápolásra: kívánatos a cold krém, a hidratáló-síkosító, hialuron alapú készítmények használata. Azonfelül a rendszeres nemi élet védi a szívet is.

Egyenes tartás – nem csak a serdülőknél fontos!

Az első tanács, melyet pl. a trénerek adnak, amikor közszereplést, a nyilvánosság előtt való beszédet oktatják az érintetteknek: az egyenes tartás. Ezt „beleverjük” gyermekeinkbe is, amikor ők szeretik hanyagul, „görbén” tartani magukat. De ez a figyelmeztetés egy életre szól, és minden körülmények között betartandó. Az egyenes hát általános tartást is ad, és fiatalosabbá teszi az egész alakunkat. Hiszen ily módon „kötelező” behúzni a hasat, egymáshoz közelíteni a lapockákat… Felvehetünk egy jó szokást is: amikor sétálunk, gyalogolunk, vagy akár buszra várunk, hajlítsuk be a karunkat a hátunk mögött, és tegyük össze a kezünket, egyenes hát mellett. Ezzel meghúzzuk a vállat is, amire gyakran szükségünk van, különösen, ha napközben ülő munkát végzünk.

A jógában pedig a Tadasana (hegytartás) segít az esetlegesen megszokott rossz testtartás javításában (kihúzzuk magunkat, és a karjainkat a fejünk fölé emeljük), szintén kitűnő módszer a hát kinyújtóztatására.

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK