Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - A fertőzések hídja: tanga
2013. április 15. 11:38

fehérnemű, fertőzés, időjárás

A fertőzések hídja: tanga
A megfelelő fehérnemű kiválasztása nem csupán annyit tesz, hogy egy fazon mellett letesszük a voksot, és örökké olyat hordunk. Az időjárástól kezdve a viselés időtartamáig ugyanis számos tényezőt figyelembe kell vennünk, amikor a fiókból választunk.
A fertőzések hídja: tanga

A női alsóneműk különféle szorosságú és méretű skálája a (bunda)bugyitól a tangáig terjed, s ezen felül akad olyan is, aki nem visel semmit a nadrág vagy a szoknya alatt. Az ideális fehérnemű kiválasztása minden esetben az aktuális "tényezőktől függ", hiszen a fehérneműk mindegyike más-más módon simul a testhez, más a hőtároló képessége, ezen felül pedig a váladékot is máshogy köti meg.

Télen tartson melegen, nyáron szellőzzön

Hideg időben nagyobb az esély a felfázásra és a fertőzéses-gyulladásos megbetegedésekre, így az intim testtájakat is melegebben kell tartani. Ha az idő lehűl, nagyobb méretű, minél nagyobb felületet takaró alsóneműt válasszunk! A nagydarab fehérnemű azonban a melegben kerülendő, csak úgy, mint a szoros, mert a bőr és az intim tájak befülledhetnek alatta.

 

Csipke-, szatén- és nyloncsodák - csak randevúra!

A felsorolt anyagok csodaszépek, ám tökéletesen alkalmatlanok arra, hogy hosszabb ideig viseljük a belőlük készült bugyikat. A legcélszerűbb természetes alapanyagú alsóneműt hordani, és a jó illeszkedés miatt nem árt, ha néhány százalékban valamilyen poliamid is szerepel az összetételben. Ennek inkább a tartósság miatt lesz jelentősége: a 100 százalékban pamut alsónemű akár az első mosás után is elvesztheti a formáját.

A kellemetlen nőgyógyászati fertőzések a kevéssé szellőző fehérnemű esetén képesek legjobban szaporodni: mivel nem engedik át a levegőt, ezért gyulladást, viszketést és nem utolsó sorban kellemetlen szagokat is okoznak. Attól a néhány órától eltekintve, míg a műszálas fehérnemű "esztétikai" okokból van rajtunk, a hétköznapokra és sportoláshoz inkább jól szellőző bugyit válasszunk, akár a nagy nyári melegben.

 

Egy furcsa fazon: tanga

A tanga mellett divat diktálta érvek szólnak, ám ugyanakkor ez a forma az, ami a legideálisabb a kórokozó "utaztatásához" a végbélnyílás és a hüvely között.

A tanga közvetítésével akár a gombák, a coli- és hozzá hasonló bélbaktériumok is okozhatnak nőgyógyásztati fertőzést, mellesleg az alsótestbe mélyedő textil irritálhatja a genitáliák környékét és gyulladást is okozhat.

Viselése maximális alsó fertályi higiéniával azonban biztonságosabb: székelés után a nedves törlőkendő vagy a bidéhasználat minimalizálhatja a kockázatát annak, hogy fertőzés lépjen fel.

Szorosan-lazán

A megfelelő méret különösen fontos a választásnál, hiszen a túl nagy nem illeszkedik megfelelően a testhez, és a bőrt kidörzsölheti. A kicsi szintén kényelmetlen: a bugyi bevág, a bőrön pattanások, kisebb sebek is keletkezhetnek az irritáló, szűk anyag alatt.

Testnedv és váladék a hüvely és a végbél környékén is megtalálható, ezekben pedig nagyszámban fordulnak elő mikroorganizmusok is. A tanga mellett a többi fazon is "vándoroltatja" a váladékot: a nedvek a testfelszíntől eltávolodnak, kiszáradnak, és a fehérnemű kissé helyhez is köti ezeket. Ha például túl laza a fehérnemű, a gyűrődéssel, mozgással a kórokozók a húgycsőbe, hüvely környékére juthatnak akár a nagyobb alsónemű segítségével is.

Sokszor a fehérnemű legyen bármennyire is kényelmes, egy vastagabb varrás, kényelmetlenebb gumírozás is kidörzsölheti a bőrt. Aki arra érzékenyebb, válasszon olyan fazont, ami egy anyagból áll, erre megoldást jelenthetnek a varrás nélkül készített darabok is.

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK