Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - A férfiak és a vajúdás
2013. május 23. 15:19

terhesség, szülés, fájdalom, vajúdás

A férfiak és a vajúdás
Egyszer találtam egy listát, amelyen a különféle fizikai fájdalmakat rangsorolták. Az első helyen a vajúdási fájdalmak álltak, utána következett a szívroham és a vesegörcs. És bár a nők nagy része életében legalább egyszer átéli a vajúdást, a férfiak egy része sokszor mégis kicsit lekezelően viccelődve nyilatkoznak arról, miképp viselte párjuk a megpróbáltatásokat a szülés alatt.
A férfiak és a vajúdás

Más részük pedig kifejezetten kíváncsi arra, mit is élnek át a nők egész pontosan, miközben világra segítik közös gyermeküket. Olyannyira kíváncsiak olykor, hogy több vállalkozó kedvű férfiember is kipróbálta, milyen lehet a vajúdás, milyenek a kontrakciók vagyis a méh összehúzódásai. Ehhez persze orvosi segítségre volt szükségük: egy-egy felügyelt helyszínen, elektromos stimulálással érték el nagyjából azt a hatást, amit egy nő a hormonrendszerének és speciális szerveinek köszönhetően megtapasztalhat.

Az első videón Dr. Andrew Rochford, ausztrál orvos maga próbálja ki, vajon melyik nem fájdalomtűrő képessége lehet magasabb. Nem, én nem állítanám, hogy a nőké feltétlen magasabb lenne, de ő erre volt kíváncsi. Annak idején maga is ott volt ikergyermekei születésénél, és bevallása szerint a szimpla támogatói szerep is meglehetősen stresszes élmény volt.

Mielőtt a doktorra kötnék az elektródákat, egy négygyermekes anyuka teszteli, vajon hasonlít-e a hatásuk és erősségük a valódi vajúdási fájdalmakra és összehúzódásokra. Lássuk hát, hogy a másik oldalon hogy éli ezt meg a jó doktor egy kétórás kísérlet során.

 

A következő videón két holland televíziós műsorvezető veti magát alá egy hasonló kísérletnek. Itt is kétórás kísérletnek indult a dolog, eleinte Dennis és Valerio kicsit félve, de azért bizakodva tekintettek a dolog elébe. Az első fájásoknál még hullámvasúthoz hasonlították az érzést, Valerio viszont valamivel egy óra után – a kéjgáz ellenére is – inkább feladja a kísérletet. Dennis azonban két óra hősies vajúdás után kézbe foghatja a – természetesen műanyag alapú – kislányát. Valerio az élmény után úgy gondolja, nem biztos, hogy lesz valaha is mersze ahhoz, hogy teherbe ejtse feleségét.

Az utolsó videón látható két férfiember Anyák Napi tisztelgésként vállalkoztak erre a feladatra. Őket a „szülőszobán” támogatták feleségeik is, akiknek a látottak alapján ugyan a szívük szakad meg párjaik senyvedése miatt, de azért egy ötös csak elcsattan a hátuk mögött. Az egyik úriember a végén azt üzeni az édesanyjának, hogy ha csak valami hasonlót is okozott neki annak idején a születésével, akkor ezúton is bocsánatot kér, az anyja igazi szuperhős és szupernő, akinek igazán boldog anyák napját kíván.

 

 

Forrás: babanet.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK