Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - A csókolózási szokások már az anyaméhben kialakulnak
2014. december 08. 22:14

csókolózás, anyaméh

A csókolózási szokások már az anyaméhben kialakulnak
Egy német pszichológus rájött arra, hogy az emberek csókolózásának a módja, miszerint közben jobbra vagy balra hajtják a fejüket, olyan vonás, mely már az anyaméhben kifejlődik, és egy életen át fennmarad.
A csókolózási szokások már az anyaméhben kialakulnak

Noha a legtöbb ember nem veszi észre, amikor „nekikészülődik” egy csóknak, mindig azonos oldalra fordul - és a vizsgálat szerint kétszer annyian jobbra, mint balra.

Egyes szokások már a születés előtt kialakulnak, melyek később is befolyásolják a viselkedést, például ilyen a csókolózási szokás is – állítja a bochumi Ruhr Egyetem kutatója. Mielőtt még nem tulajdonítanánk nagy jelentőséget a dolognak, a pszichológus rámutat: ez a megfigyelés távolabbra mutató következtetéseket enged levonni. Ugyanis ilyenkor a fej jobbra fordítása a viselkedési aszimmetria egyik legkorábbi példája. A szakember úgy véli, hogy ilyen eredetű az egyik oldal előnyben részesítése az egész élet során – például a jobb kéz, a jobb láb, vagy például telefonáláskor a jobb fül használata.

Az elmélet bizonyítására a kutató megfigyelt 124 búcsúzkodó, csókot adó párt nemzetközi repülőtereken az Egyesült Államokban, Németországban és Törökországban. Ez a megfigyelés azt az eredményt hozta, hogy az emberek 2-1 arányban az adott pillanatban jobbra fordították a fejüket. A szakember ebből azt a következtetést vonta le, hogy a felnőttek ugyanúgy jobbra szeretik fordítani a fejüket, mint az embriók és az újszülöttek. A fej jobbra fordításának preferenciája kitart egész életükön keresztül, és kulcsfontosságú előidézője lehet más aszimmetriát kiváltó agyműködésnek is.

 

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK