Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - 7 tipp a kiegyensúlyozott élethez
2013. október 16. 08:54

test, cél, egészség, stressz

7 tipp a kiegyensúlyozott élethez
Te is irigyelsz másokat, amiért mosolyogva, könnyedén veszik az akadályokat? Szeretnéd tudni, mi a titka annak, hogy te is mindig energikusnak és kiegyensúlyozottnak érezhesd magad? Eláruljuk.
7 tipp a kiegyensúlyozott élethez

Bizonyára te is ismersz olyan embert (barátnőt, rokont, kollégát) akiknek valahogy minden belefér a napjába? Nappal keményen dolgozik, intézi a pénzügyeket, a megrendeléseket, stb., közben ellátja a családi teendőket, esténként vacsorát főz, tanul a gyerekekkel, és nem utolsó sorban még a férjére és saját magára is marad ideje. Vajon hogyan csinálja mindezt? Miért nem reked meg a hétköznapi útvesztők szövevényes és sokszor letargikus világában?

Külső-belső egyensúly
Az, aki képes harmóniát létrehozni az életében, már jó úton halad. A kiegyensúlyozottság azokból a dolgokból táplálkozik, mint például a belső harmónia megtalálása. Hiszen ha önmagunkkal egységben vagyunk, életünk többi területe sem nagyon tud kifogni rajtunk. Íme, néhány dolog, ami segíthet a külső-belső egyensúly megtalálásában.

Vedd körül magad jó emberekkel!
Vedd észre, ha megbízható, jó szándékú, optimista és csodálatos emberekkel hoz össze a sors, és becsüld meg őket. Az a fajta stabilitás, amit ők hoznak az életedbe (a párod, a családod, a kollégák, stb.), felbecsülhetetlen értékű.

Adj át másnak dolgokat!
Az olyan tevékenységekből, amiket nem szeretsz, vagy túlságosan energiarablónak tartasz, nyugodtan leadhatsz. Talán luxusnak tűnik a házvezetőnő, de ha utálsz vasalni, és ráadásul nem is csinálod jól, miért ne adnád oda másnak? Mennyit ér meg neked az, hogy a felszabaduló időben olyasmit tehetsz, ami örömet és sikereket okoz?

Ugyanígy a munkában is „kiszervezheted” a dolgokat: talán nem áll úgy a céged, hogy felvegyél egy alkalmazottat, ám ha az idegölő adminisztratív munkát, adatrögzítést időnként rábízod valaki másra, az alatt az idő alatt soksorosát keresed meg a valóban fontos tevékenységekkel, mint amennyit neki kifizetsz.

Oldd meg a problémákat!
Teljesen felesleges azon puffognod, mi nem jó, inkább egyből „kezeld” a problémát. Ha nem érted, ha nem tudod egyedül megoldani, járj utána, míg minden adat a rendelkezésedre nem áll. Mindig őszintén, de határozottan kommunikálj, akkor sok felesleges idegeskedéstől és energiapazarlástól kíméled meg a feleket – beleértve magadat is.
Ha pedig nem tudsz megoldani egy helyzetet, engedd el! Felesleges újra meg újra ugyanabba a falba verni a fejedet. Foglalkozz mással és felejtsd el. Amikor eljön az ideje, eljön a megoldás is.

Fontos, hogy felismerd: nem tudsz másokat megváltoztatni.  A te dolgod nem az, hogy bárkit „megnevelj” vagy „rendbe tegyél”, hanem az, hogy megértsd őket – így rendbe teheted a saját reakcióidat, válaszaidat, érzelmeidet velük kapcsolatban. 

Legyen célod!
Minden ember egyedülálló és különleges, ezért mindenkinek vannak olyan adottságai, amivel egyedi, csak neki való küldetésre hivatott. Ha nem tudod, ne aggódj, majd rájössz, mi az – szinte senki nem tudja. Ami biztos: minél közelebb jársz ahhoz, hogy rátalálj, annál boldogabb leszel.

Vigyázz a testedre!
Mozogj rendszeresen – bizonyára már sztereotípiának tűnik az, milyen létfontosságú a sportolás a testnek. (De talán mégsem mozogsz eleget.) Jógázz, kocogj, sportolj bármit, mert a szervezetednek szüksége van a kimerítő sportra. A mozgás mellett egyél sok friss zöldséget és gyümölcsöt. A tartalmas, tiszta tápanyag elengedhetetlen az egész napos energiához, a hormon- és az idegrendszer kiegyensúlyozottságához. A közös, mosolygós vacsorák pedig a család harmóniájához.

Szerettesd meg magad!
Ez a legfontosabb dolog mind közül. Ez feledteti el a napi gondokat, és fordítja át a benned, körülötted levő energiákat valami sokkal harmonikusabb rezgéssé. Öleld át a párodat, játssz a gyerekeiddel, nézz kedves, jól végződő filmeket, és hagyd az erőszakos vagy szomorú tévézést (ebbe a híradó is beletartozik). Engedd el a negatív dolgokat, légy megbocsátó és koncentrálj a szeretetre mindenben és mindenkiben. Ugyanannyi energia, mint neheztelni, aggódni, vagy sajnálni magad – ez viszont határtalanul boldoggá tehet. 

Forrás: kiskegyed.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK