Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - 6 tipp a ráncok ellen
2014. március 05. 08:38

ránc, arc, arcápolás, arcbőr, bőrápolás

6 tipp a ráncok ellen
Több tényezőtől is függ, milyen mértékben és intenzitással ráncosodik a bőrünk. Néhány dologra azért érdemes odafigyelni.
6 tipp a ráncok ellen

Mindenki életében eljön az az idő, mikor bőrünk veszít feszességéből, rugalmasságából, és megjelennek az első apró ráncocskák. Ám több tényezőtől is függ, milyen mértékben és intenzitással ráncosodik a bőrünk. Ezek egy részét nem tudjuk befolyásolni, csak elfogadni - ilyenek a génjeink és az általuk meghatározott alapvető adottságaink.

Az öregedésért olyan, gyakran egymással összefüggő tényezők is felelősek, mint az életkor, a hormonháztartás változása, valamint a káros külső környezeti hatások és életmódunk. A káros környezeti hatások jó része kiszűrhető, és életmódunkba is csempészhetünk olyan elemeket, melyekkel késleltethetjük, lassíthatjuk ezt a folyamatot. Az éghajlati adottságok is befolyásolják bőrünk állapotát: főként a hideg levegő, a szél, vagy épp a szélsőséges meleg az, ami nyomot hagy rajta; de emellett az életmód - a dohányzás, az alváshiány, a stressz, illetve a vitaminszegény táplálkozás - is meghatározó tényező.

Néhány apróságra érdemes folyamatosan odafigyelni. Íme, Nicholas Perricone, amerikai bőrgyógyász tanácsai!

Védelem a napsugarak ellen. A napsugarak energiával töltik fel testünket, javítják a közérzetet, biztosítják a szervezet számára szükséges D-vitamint, azonban a bőr öregedésének fő okozói is. Épp ezért érdemes olyan nappali arckrémet választani, mely UV szűrőt is tartalmaz, hiszen nem csak a napozás során éri a bőrt napsugárzás. Akár egy városi séta, vagy épp egy sítúra is komoly kihívást jelenthet bőrünk számára.

Mindennapi bőrápolás. Ne feledkezzünk meg a bőr rendszeres és alapos tisztításáról, korunknak és bőrtípusunknak megfelelő kozmetikumot érdemes használnunk. A tisztító kozmetikumok hidratálják, táplálják, lágyítják a bőrt, emellett pedig olyan összetevőket is tartalmazhatnak, amelyek védik, nyugtatják, és antioxidánsokhoz is juttatják. Az ápolást lágy, könnyű peelinggel és pakolásokkal is kiegészíthetjük.

Legyünk aktívak. Mindannyian tudjuk, milyen fontos a testmozgás és a megfelelő táplálkozás a szervezet számára, amely egyben pozitív hatást gyakorol a bőr egészségére és megjelenésére is. A rendszeres testmozgás javítja a bőr állapotát, serkenti a vérkeringést, felszínre juttatva a friss, oxigéndús vért, így a bőr feszesebb, élénkebb színű és fiatalosabb lesz. A helyes étkezés és mozgás nélkülözhetetlen: a testmozgás pontosan ugyanúgy erősíti és javítja a bőr minőségét, ahogy a csontokra és izmokra hat.

Elegendő alvás. Az alvás szintén alapvető fontosságú a szépség megőrzésében. Bizonyára tapasztaltuk már, hogy ha éjszakába nyúlóan dolgozunk, vagy éppen egy baráti találkozó kedvéért csippentünk le a pihenésre szánt időből és nem alszunk eleget, a fáradtság meglátszik a bőrünkön is: karikák jelennek meg a szem alatt, a bőr szürkés árnyalatúvá és fakóvá válik. Az éjszaka folyamán nem csak testünk, hanem bőrünk is pihen, új energiához jut, és ami a legfontosabb, regenerálódik. Ilyenkor használja fel és építi be a leghatékonyabban a korábban használt kozmetikumok tápláló anyagait is.

Megfelelő táplálkozás, sok folyadék. Étrendünket kiegyensúlyozottan állítsuk össze fehérjéből, szénhidrátokból és zsírokból, iktassunk be minél több gyümölcsöt és zöldséget is a menübe, ezek ugyanis nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat. Jó, ha a víz állandóan kéznél van, és bátran adhatunk hozzá citromlevet, narancs gerezdeket, összekeverhetjük 100 százalékos gyümölcslével. Készíthetünk frissítőt gyümölcs-, zöld- vagy gyógyteából is. A folyadék elősegíti a megfelelő anyagcserét, serkenti a vesefunkciót és segít kiüríteni a szervezetben felgyülemlő méreganyagokat. A megfelelő folyadékbevitel a ráncok és a szem alatti karikák ellen is hatásos.

Káros szokások. Kerüljük a dohányzást, mert a hatására szűkülő vérerek lassítják a véráramlást és a bőrsejtek nem jutnak megfelelő mennyiségű oxigénhez. Próbáljunk meg kellő időt szakítani a pihenésre és csökkenteni a stresszt. A stressz növeli a szabad gyökök előfordulását, gyengíti az érfalakat, amely érszűkülethez vezet és lassítja a mikrokeringést. A stressz nem csak testünkre, de bőrünkre is negatív hatással van.

Forrás: hazipatika.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK