Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - 4 dolog, ami árthat szépségünknek - fogyasszunk kevesebbet belőlük!
2013. február 04. 08:32

dohányzás, zsíros ételek, cukor, alkohol, szépség

4 dolog, ami árthat szépségünknek - fogyasszunk kevesebbet belőlük!
Mitesszerek az orron, pattanások a homlokon, vörös foltok az arcon. Gondolta volna, hogy ezek a tünetek akár a helytelen táplálkozás jelei is lehetnek? Néhány étel és alapanyag bizony komoly ellenségünk lehet a szépségápolásban, vegyük sorra őket!
4 dolog, ami árthat szépségünknek - fogyasszunk kevesebbet belőlük!

Revitalizáló krém, hidratáló krém, arctonik, arctej, de sorolhatnánk még, mennyi mindent vagyunk hajlandóak arcunkra felkenni, csakhogy frissnek, fiatalosnak, szépnek lássanak minket. Pedig ha étkezésünk rendben van, ezekre a kencékre nem is biztos, hogy szükségünk lenne. Ismerjük hát meg, melyek szépségünk legádázabb ellenségei a konyhában!

Cukor
 
Mindenféle cukor, cukortartalmú étel, ital, valamint a keményítőtartalmú élelmiszerek is ártanak bőrünknek. Minél több jut szervezetünkbe, annál nagyobb károsodás érhető el. Mivel a cukor bőrünk elöregedését segíti, így mindenképpen mértékkel fogyasszunk belőle!
 
Alkohol
 
Az alkohol maga és a benne lévő cukrok is károsítják bőrünket. Az alkohol vizet von el a szervezettől, mely így kiszárad, és ez bőrünkön is meglátszik. A túlzott mértékű alkohol fogyasztása esetén a hajszálerek, vérerek kitágulnak, így az arcon rózsafoltok alakulnak ki. Másrészt az alkohol méreganyag szervezetünknek, melytől mindenképpen szeretne megválni. Így a mértékletességet mindenképpen érdemes betartani. 
 
Zsíros ételek
 
Ha túl sok zsíros ételt fogyasztunk, nemcsak felesleges kilókkal gyarapodunk, de bőrünk is zsírosabb, fényesebb lesz tőle, és pattanások, mitesszerek is megjelennek rajta. Ezért bánjunk óvatosan a zsíros ételekkel, húsokkal, a tejszínes dolgokkal, zsírdús sajtokkal, valamint az olajos magvakkal. Ha bármikor ilyen tüneteket észlelünk arcunkon, rögtön tudhatjuk, hogy szervezetünkbe több zsír került, mint amennyit megfelelőképpen feldolgozna.

Dohányzás

A szép és egészséges bőr talán legnagyobb ellensége a nikotin. A túl sok cigaretta hatására a bőr színe fakó, sárgás, élettelen lesz, mely sokkal könnyebben kiszárad és ráncosodik. Anikotin anyagai ráadásul rombolják a kollagént termelő sejteket, így minél kevesebb van belőlük, a bőr annál könnyebben öregedik, ráncosodik. Különösen a 30-40 év feletti hölgyek esetében szembetűnőek ezek a jelek. 
 
Mit együnk?
 
A sok folyadék, valamint a lédús zöldségek, gyümölcsök, valamint a teljes kiőrlésű termékek fogyasztása mindenképpen javasolt. Belülről ápolják, táplálják bőrünket, a megfelelő mennyiségű folyadék pedig tökéletesen hidratálja.
Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK