Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - 3 tipp az érzékeny bőr ápolásához
2013. április 22. 09:36

bőrápolás

3 tipp az érzékeny bőr ápolásához
Egyre többen tapasztalják, hogy bőrük érzékenyen reagál a különböző hatásokra, így körültekintő ápolást igényel. Érzékeny bőrrel is érezhetjük magunkat szépnek és magabiztosnak, ha pár tippet megfogadunk és megfelelő szépségápolási termékeket használunk!
3 tipp az érzékeny bőr ápolásához

1. Tisztítsuk gyengéden arcbőrünket!

Arcunk van leginkább kitéve a környezeti hatásoknak - süti a nap, fújja a szél -, ezért tisztítására, ápolására egyébként is nagy hangsúlyt kell fektetni, hát még érzékeny bőr esetén!

Az érzékeny arcbőr tisztításakor kerüljük a túl meleg vagy túl hideg vizet, hiszen ezekre is érzékenyen reagálhat az arcbőr. Mossuk meg langyos vízzel az arcunkat és utána puha, természetes anyagú törölközővel töröljük meg, de ne dörzsöljük. Használjunk hipoallergén terméket, mely kíméletesen tisztít.

2. Inkább zuhanyozzunk!

Bár arcunkkal ellentétben testünk nagy részét általában ruha fedi, az érzékeny testbőr ápolásánál is hasonlóan körültekintőnek kell lennünk, mint az érzékeny arcbőr esetén.

Inkább zuhanyozzunk, így eltávolíthatjuk a port és az elhalt hámsejteket, de a hosszú fürdőzéseket kerüljük. Ahogy az arcbőr ápolásánál, zuhanyzásnál is használjunk inkább langyos vizet. Testünk bőrének tisztításához is érzékeny bőrre kifejlesztett termékeket célszerű választanunk, hogy elkerülhessük azt, hogy bőrünk érzékenyen reagáljon a zuhanyzás során.

3. Hidratálás, hidratálás, hidratálás!

A környezeti hatásoktól való védelem és a gyengéd tisztítás mellett a bőr hidratálása is kiemelkedően fontos érzékeny bőr esetén (is).

A kifejezetten érzékeny bőrre kifejlesztett termékek rendszeres, napi használatával elkerülhetjük a bőr kiszáradását, így viszketését is. Jó választás a gyorsan felszívódó, illat- és alkoholmentes testápolók használata, segítségükkel az érzékeny bőr is megfelelően hidratált lesz.

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK