Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - 3 forró ital a megfázás enyhítésére
2012. december 11. 09:19

megfázás, köhögés, méz, gyömbér, kurkuma

3 forró ital a megfázás enyhítésére
A hideg, téli időszakban könnyedén megfázunk. A legjobb megoldás ilyenkor az lenne, ha otthon, a meleg ágyban pihennénk ki a betegséget, de ha erre nincs módunk, készítsünk meleg, gyógyító italokat, és vigyünk magunkkal a munkahelyünkre.
3 forró ital a megfázás enyhítésére

Ha nem kezeljük megfelelően és időben, a nátha igen makacs tüneteket produkálhat, és akár hetekig is elhúzódhat. A pihenés persze sok mindent megoldana, de erre sajnos nincs mindig lehetőségünk, ezért kénytelenek vagyunk egyéb praktikákat is igénybe venni. A forró, fűszeres italok például jó segítséget nyújthatnak, ha ég a torkunk, állandóan folyik az orrunk, és egész testünkben fájdalmat érzünk. Segítenek megnyugtatni a lázas, beteg szervezetet, és enyhíteni a tüneteket.

Mézes gyömbértea

Talán a legismertebb forró ital a megfázás enyhítésére. A méz csillapítja a köhögést, és nyugtatja a torkot, a gyömbér pedig erősíti az immunrendszert, és kiváló baktériumölő és gyulladáscsökkentő. Forraljunk fel egy kancsónyi vizet, és tegyünk bele egy kb. 5 cm-es friss gyömbért, szeletekre vágva. Adjunk hozzá néhány szelet citromot is, és hagyjuk, hogy az ízek és illóolajok kiázzanak belőle. Ha kicsit már hűlt, adjuk hozzá a mézet, és melegen fogyasszuk el.

Kurkuma-gyömbér tea

A kurkuma a gyömbérfélék családjába tartozik. Kiváló gyulladáscsökkentő hatású, és a lázat is jól csillapítja. A gyömbérrel párosítva igazán remek természetes gyógyszer a megfázás megfázás ellen. Forraljunk fel egy pohár vizet, majd adjunk hozzá negyed teáskanál őrölt kurkumát, és ugyanennyi őrölt gyömbért, és főzzük 10 percig. Ha elkészült, öntsünk hozzá 2-3 evőkanálnyi szójatejet, és ízesítsük mézzel.

Bourbon-méz szirup

Ha éjszaka ránk tör a köhögés, és nem tudunk aludni, ez az ital mindkét problémára hatásos lehet. A méz kiváló köhögés ellen, a bourbon whiskey pedig az alvásban lesz jó társunk. Egy pohárban melegítsünk fel 5 cl-t bourbon whiskeyt, adjuk hozzá egy fél citrom levét, hígítsuk ízlés szerint 5-10 cl vízzel, végül adjunk hozzá 1 teáskanál mézet. Keverjük alaposan össze, és melegen, lefekvés előtt igyuk meg.

Forrás: http://www.hazipatika.com/taplalkozas/specialis_etrendek/cikkek/3_forro_ital_a_megfazas_enyhitesere/20121207101535
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK