Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - 220 millióból fejlesztik a pszichiátriát
2013. július 05. 09:04

kórház, fejlődés

220 millióból fejlesztik a pszichiátriát
A GYEMSZI intézmény-fenntartású nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régió egészségügyi intézményeiben" címmel konzorciumi partnerként 220.477.656.-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül - tudatta közleményében a fenntartó.
220 millióból fejlesztik a pszichiátriát

A támogatási összeg felhasználásával a Nyugat-dunántúli Régióban javul a rehabilitációs ellátásokhoz való hozzáférés, az infrastruktúra és a műszerezettség fejlesztése révén emelkedik a szolgáltatások színvonala, szélesedik az ambuláns rehabilitációs szolgáltatások palettája. Erősödik a rehabilitációs szolgáltatók szakmai együttműködése, racionálisabbá válik a betegút-szervezés, és lehetségessé válik a beteg-edukációs anyagok fejlesztése. 

A projekt keretében a kórház „B" épületének 2. emeletén működő Pszichiátriai osztály rehabilitációs részlege újul meg, amely bruttó 796 m2 alapterületen a komplex pszichológiai rehabilitációt segítő, akadálymentesített környezetet eredményez. A beruházás magas színvonalú pszichiátriai rehabilitációs tevékenység ellátásához valósít meg kedvező és barátságos környezetet, ugyanakkor orvosi műszerek, eszközök, mobiliák is beszerzésre kerülnek, az informatikai háttér fejlesztése mellett.

A projekt keretén belül a Pszichiátriai Osztály épületével szomszédos, jelenleg üzemen kívül álló, 3 szintes épület földszintjének egy jelentős része is megújul, a pszichiátriai rehabilitációs céloknak és alapelveknek megfelelően. Itt végzik majd az osztály rehabilitációs kezeléseit, foglalkozásait modern, tág tér adta lehetőségek közepette. Kialakításra kerül egy munkaterápiás szoba, tankonyha, tornaterem, közösségi és kiszolgáló helyiségek. A korszerű szemléletű fejlesztés megfelel a későbbiekben a nappali ellátási forma feltételeinek is - tudatta a GYEMSZI.

Forrás: weborvos.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK