Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - 15-dik gyermekét hozta világra egy nő Debrecenben
2014. április 04. 09:01

gyerekek, születés, szülés, várandósság

15-dik gyermekét hozta világra egy nő Debrecenben
Tizenötödik gyermekét hozta világra egy asszony a debreceni szülészeti klinikán. A szakirodalomban is példanélküli: minden kisbabája császármetszéssel született.
15-dik gyermekét hozta világra egy nő Debrecenben

A hat kisfiú mellé kilencedik kislányként érkezett a Frank családba március 31-én Rebeka, 46 centiméterrel és 2680 gramm súllyal. A baba a 35. terhességi héten született, így jelenleg inkubátorban erősödik. A Berettyóújfaluban élő nagycsaládban minden kisgyermek császármetszéssel jött világra, így esetük orvosi szempontból is rendkívül különleges.

Az anya gyermekét Póka Róbert egyetemi tanár segítette világra. A harminc éve praktizáló professzor sem találkozott még ilyen nagyszámú, szövődménymentes császármetszéssel záruló szüléssel.

A Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója szakmailag és emberileg is különleges teljesítménynek tartja az asszony példáját, bár hozzáteszi, hogy orvosilag kockázatos. Korábban természetes volt a nagy család, míg ma főként gazdasági okokból születik kevesebb csecsemő.

A korábban angoltanárként dolgozó édesanya 28 évesen szülte meg első gyermekét, aztán minden évben újabb taggal gyarapodott a család, egy esztendőben pedig kétszer is érkezett hozzájuk gyermek.

Az anyuka szerencsének érzi magát, mert ugyan nappal folyamatos, két embert igénylő munkát jelent a tizenöt csemete ellátása, de az éjszakákat végigalusszák. Méhészként dolgozó férjére és a nagymamára is mindenben számíthat, valamint a nagyobb gyerekek is segítenek ellátni a kisebbeket. A boldog anyuka egykeként nőtt fel, így sosem gondolta, hogy ilyen nagy családja lesz majd.

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK