Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Fogyókúra - Tavaszi ételek gabonacsírákkal
2013. május 02. 19:31

étkezés, tavasz, gabonafélék

Tavaszi ételek gabonacsírákkal
Bár a csírák igen népszerűek az egészségtudatosan gondolkodók és táplálkozók körében, változatos felhasználásukhoz mindig jól jön egy-két új recept. Néhánnyal mi is szolgálni tudunk.
Tavaszi ételek gabonacsírákkal

 A zöldség- vagy gabonacsírák frissességükkel az ébredő életet hozzák el számunkra tavasszal. A ropogós, ízletes kis finomságok enzimekben és vitaminokban, ásványi anyagokban gazdagok. Amikor még kevés friss zöldség van a piacon, jól jönnek a salátákra, főtt ételekre szórva, vagy akár a szendvicsbe pakolva. Fogyasszunk rendszeresen belőlük, hiszen egészségesek és finomak is, akárcsak az itt következő receptek!

 

Szezámos-árpacsírás rukkolasaláta

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg rukkola rukkola

  • 2-3 medvehagymalevél, finomra aprítva

  • 2 evőkanál árpacsíra

  • 2 evőkanál pirított szezámmag

  • 1 evőkanál szezámolaj

  • 10 dkg füstölt kecskesajt, lereszelve

 

 A rukkolát a medvehagymával és az árpacsírával tálba tesszük, lazán összeforgatjuk, majd a szezámmaggal és az olajjal összekeverjük, a reszelt kecskesajttal megszórjuk, és frissen tálaljuk.

Koktélrákos, rozscsírás penne

Elkészítési idő: 1 óra pácolás + 30 perc

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 1 gerezd zúzott fokhagyma

  • 1 kis csokor petrezselyemzöld, finomra aprítva

  • fél citrom leve

  • 1 dl szűz olívaolaj

  • 25 dkg koktélrák

  • 20 dkg tönkölypenne

  • 1 kiskanál só

  • 1 csapott mokkáskanál őrölt fekete bors

  • 2 dl zabtejszín

  • 2 evőkanál rozscsíra

A fokhagymából, a petrezselyemből, a citromléből és az olajból páclevet készítünk, a rákot beletesszük, és egy órát állni hagyjuk benne. Azután a pennét bő, sós vízben feltesszük főni. Közben a rákot egy serpenyőbe borítjuk, és pirosra pirítjuk. Egy kevés sóval és borssal fűszerezzük. A végén a zabtejszínt ráöntjük, és néhány perc alatt összeforraljuk. Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük, és a tejszínes rákot rákanalazzuk, majd csírával megszórva, melegen tálaljuk.

 

Ricottával töltött sült alma kölescsírával

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 1 kg alma, meghámozva

  • 30 dkg márványsajt

  • 30 dkg ricotta

  • 2 evőkanál tejföl

  • 1 csapott mokkáskanál só

  • fél mokkáskanál őrölt fehér bors

  • 2 evőkanál kölescsíra

Az almának a felső negyedét levágjuk, az alsó részéből a magházat kikaparjuk, és a töltelék számára üreget készítünk. A márványsajtot a ricottával és a tejföllel krémesre keverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd az almákba töltjük. 170 °C-ra (légkeveréses sütőben 155 °C) előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálalás előtt kölescsírával díszítjük.

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További fogyókúrás hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK