Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Fogyókúra - 2 egészséges, gyors fogás hétvégére
2013. május 10. 11:52

étkezés, étkezési szokások, diéta, vitamin

2 egészséges, gyors fogás hétvégére
Sokszor hallani az emberektől, hogy nincs idejük enni. Azaz nincs idejük táplálni, energiával ellátni szervezetüket, nincs idejük gondoskodni egészségükről. Van megoldás?
2 egészséges, gyors fogás hétvégére

Pedig az energia mindennek a motorja, melynek egyik fontos forrása az étel, amelyet elfogyasztunk. Na persze nem a felgyorsult életformát támogató gyorsételekre kell gondolni, melyek bár egyszerű és könnyen elérhető alternatívát nyújtanak, annál kevésbé szolgálják egészségünket. A modern táplálkozásban a hal, a zöldségek és a gabonák felhasználásával készült fogások számítanak gyorsételeknek. Nemcsak finomak, de táplálóak és egészségesek is. Ideje áttérni rájuk!

Indonéz kukoricafasírt
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 doboz kukoricakonzerv

  • 20 dkg pirított, natúr amerikai mogyoró

  • 1 kisebb póréhagyma vékonyan szeletelve

  • 2 teáskanál friss reszelt gyömbér

  • 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma

  • 1 teáskanál őrölt római kömény

  • 1 tojás

  • 3-4 evőkanál rizsliszt

  • 2 evőkanál kókuszzsír a sütéshez

A kukoricáról öntsük le a levet, majd konyhai robotgépben daráljuk össze a mogyoróval, a póréval, a gyömbérrel, a fokhagymával és a római köménnyel. Ezután tegyük át egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojást, a sót és a rizslisztet, és alaposan keverjük össze. Egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszzsírt, és egy evőkanállal ejtsünk kis púpokat a masszából a forró zsiradékba. Majd nyomkodjuk le a kanállal úgy, hogy kerek, lapos fasírtokat kapjunk. Mindkét oldalon süssük szép aranybarnára. Mikor kész, tegyük át több réteg konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsírt a papír magába szívja.

Fűszeres krémmel töltött haltekercsek
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 szelet vékony, fehér húsú halfilé
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kis gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor friss petrezselyem finomra vágva
  • 2 evőkanál tetszés szerinti friss zöldfűszer (pl. bazsalikom, kakukkfű, snidling) finomra vágva
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj


A halszeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát, az olívaolajat, a zöldfűszereket és a reszelt citromhéjat alaposan összedolgozzuk. Az így elkészült keverékkel megkenjük a halszeletek egyik felét, és szépen feltekerjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig alufóliával letakarva sütjük. Párolt vegyes zöldséggel és basmati rizzsel tálaljuk.

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További fogyókúrás hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK