Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Betegségek - Irritábilis bélszindróma (IBS)

Irritábilis bélszindróma (IBS) tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása

Kapcsolódó szakorvosok
Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó szakkifejezések
Kapcsolódó videók
A betegséghez kapcsolódó orvosoknak feltett kérdések és válaszok
Tisztelt Doktot Úr/Hölgy! 39 éves, Hysterectomia-n átesett nő vagyok Adenomyosis diagnózissal. A műtét nem oldotta meg a hosszú ideje fennálló bal alhasi fájdalmamat, mely peteéréskor ciklikusan erősödik és fokozott hasmenéssel jár, az elmúlt hónapokban pedig állandósult. A Colonoscopia negatív. A CT a bal petefészken Cystoadenoma-t mutat és közel hozzá egy Endometriosis-os csomót. Eddig abban a tudatban éltem, hogy az Endometriosis a méhen belül maradt. Ez most megdőlni látszik. A bal petefészek kezdettől rendellenesen, cisztásodással működik, melyek időnként elérik a 46 mm-t is, majd eddig felszívódtak. Nem PCOS. Emiatt döntöttem az eltávolítás mellett. 1., Tartok tőle, hogy a tüneteim rosszabbodhatnak és az elváltozás rosszindulatúvá válhat akkor is, ha sem az Endometriosis, sem a Cystadenoma nem azok. Jogos-e ez a félelmem? 2., A bal oldali petefészek eltávolítása segíthet-e abban, hogy gátat szabjunk az Endometriosis-nak, vagy csak idő kérdése és megjelenhet a jobb petefészken is? 3., Milyen hormonális változással kell számoljak az egyik petefészek eltávolítása következtében? Erősebbet várhatok, mint amit a méheltávolítás okozott? 4., Igaz-e, hogy a mesterséges hormonpótlás tovább erősíti az Endometriosis terjedését?Hogyan lehet a fellépő kellemetlenségeket minimalizálni Ön szerint? 5., Valóban segíthet a szinten tartásban a GM és cukormentes étkezés? Köszönöm válaszát!
Kérdező: soso.hana Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-04-05 12:39:21
T,Doktor Ür/Nő! Már kb 2 éve van IBS-em ,az a kérdésem Dicetel 50mg ,és Rabeman 20mg -helyett mit ajálva Nekem,mert nem igazán használnak.Köszönettel:Telecaster
Kérdező: telecaster Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2014-07-14 11:21:03
Kedves Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy páromnak (férfi) 2éve van pancolitis ulcerosa-ja. Abszolút nem vészes az állapota, xalazint szed csupán és egy fellángolása volt 2 év alatt, mindent ehet, nem lehetne megmondani hogy bármi problémája van. Kérdésem az lenne, hogy mennyire esélyes a gyerekvállalás gyógyszer mellett? Illetve hogy örökletes lenne a betegség? Kb mekkora ezeknek az esélye? Mert interneten csak a nőkről van szó,és nem nagyon tudnak mit mondani ha a férfi a beteg. Csak hogy ne a fellángolás időszakában legyen a megtermékenyítés. Köszönöm szépen! V. Dóra
Kérdező: treka Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2014-06-19 07:00:16
Kedves Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy páromnak (férfi) 2éve van pancolitis ulcerosa-ja. Abszolút nem vészes az állapota, xalazint szed csupán és egy fellángolása volt 2 év alatt, mindent ehet, nem lehetne megmondani hogy bármi problémája van. Kérdésem az lenne, hogy mennyire esélyes a gyerekvállalás gyógyszer mellett? Illetve hogy örökletes lenne a betegség? Kb mekkora ezeknek az esélye? Mert interneten csak a nőkről van szó,és nem nagyon tudnak mit mondani ha a férfi a beteg. Csak hogy ne a fellángolás időszakában legyen a megtermékenyítés. Köszönöm szépen! V. Dóra
Kérdező: treka Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2014-06-19 06:59:39
Tisztelt Doktor Úr Hölgy! Voltam vastagbéltükrözésen 2014 május 07én ami negatív eredménnyel zárult vérképem rendben nem vagyok allergiás ételekre sem.De viszont főleg bár kínos nekem ezt most leírni is,szellentés előtt nagyon görcsöl és fáj a hasam. Sokszor kell wcre járnom hol szorulás hol erős hasmenés kísér.Kérem segitsenek valamiféle válasszal hogy mit is tehetnék?Tisztelettel:Krisztián
Kérdező: ober1981 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Csapó Dorina 2014-06-18 19:26:23
KEdves Szakértő! Idén április óta fennálló scleritisem van, ami ugyan a szemészeti terápiára reagál, de amint abbahagyom a kapott gyógyszereket, visszatér. Szemészorvos góckutatást javasolt, ami negatív lett. Ezután felmerült az autoimmun betegség lehetősége, amivel immunológiai szakrendelésre utalt tovább, csak kb 1 hónap a várakozási idő. Május elején volt egy lymphadenitisem, amire kaptam Aktil Duot, ami el is múlt. LAborban eltérés nincs, a koleszterin emelkedett picit (ezt több orvos is megerősíttette) Most elküldtek allergiavizsgálatra, aminek épp az eredményére várok. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy 2 hete a bal fülemben mozgásra vízszerű lötyögést hallok. Fülész savós középfülgyulladást állapított meg, Zyrtec D-t és Rhinospray-t plust kaptam lassan letelik a 10 nap, változás nem nagyon van, ezért megyek vissza kontrollra. És nem tudom, mennyire fontos, 2011 -ben volt colonoscopiám, ami negatív lett, IBS-t, illetve laktóz-intolarenciát állapított meg. Szeretném megkérdezni, Ön szerint mi állhat a scleritis hátterében? Milyen vizsgálatok lehetnek még szükségesek? Köszönettel várom válaszát: P. Henriett
Kérdező: bdori Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2015-03-17 22:38:36
További Emésztőrendszeri megbetegedések
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó kórtörténetek
Kapcsolódó BNO kódok
Megosztás



Flattr this



Reklám


E-mail cím:*
Név:*

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank